ablation biverkningar

Ablation sker när det är nödvändigt att ta bort vävnad och ibland kroppsdelar från ett avsnitt av kroppen . Ablation kan utföras på huden samt inre organ eller vävnad . En av de vanligaste typerna av ablation kallas livmodern , som utförs för att stoppa rikliga menstruationer . Under livmodern slemhinnan i endometrius förstörs . Detta är en poliklinisk förfarande som inte kräver vanligen över natten på sjukhus

Låggradiga temperatur

Patienter som opereras ofta kommer att köra en låggradig temperatur . Genomgår livmodern är inget undantag. Många kvinnor kör en låggradig temperatur för ett par dagar efter denna procedur. Av detta skäl rekommenderas att patienter ta ett par dagar att återhämta sig efter detta förfarande .

magkramper och utmattning

Vissa kvinnor uppleva betydande smärta från magkramper efter livmodern . En annan bieffekt är trötthet . Smärta och trötthet kan vara upp till fem dagar efter ingreppet och är en del av läkningsprocessen. Smärtan är inte långvariga , och när kroppen läker kommer smärtan lindras .

flytningar

Det är inte ovanligt att ha flytningar efter livmodern som varar för så lite som en dag upp till flera veckor . Omedelbart efter op ansvarsfrihet kommer vara blodig , men kommer så småningom minska till en vattnig ansvarsfrihet efter en vecka eller så . Det finns ingen anledning till oro om kraftig blödning uppstår . Detta är en normal del av återhämtningsprocessen .

Illamående och kräkningar

Som med alla förfaranden som använder anestesi , det finns alltid möjlighet till illamående och kräkningar under återhämtningsperioden . Det är därför det är viktigt att följa före behandlingen noggrant. Vill inte äta eller dricka efter midnatt eller på morgonen före undersökningen.

Komplikationer

Varje förfarande har sin egen uppsättning av risker och eventuella komplikationer . Komplikationer är sällsynta vid livmodern men det finns möjlighet att uterin perforation eller skada på någon annan inre organ . Vissa patienter behöver blodtransfusioner.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.