adenoidectomy & turbinata minskning

adenoidectomy och turbinata minskning finns två typer av nasal operationer som kan bli nödvändiga för att förbättra förmågan att andas genom näsan . Den polyper och näsmusslan kan bli förstorad och innebär ett hinder för luftflödet , vilket kan störa din livskvalitet och även medföra allvarliga komplikationer såsom sömnapné .

näsmusslan

näsmusslan är små områden på insidan av näsan , på varje sida av membranet , som utför den viktiga funktionen att värma inandningsluften på väg till lungorna . De är också täckta med miljontals små hårstrån som fungerar som filter för att hjälper till att rena luften som andas in genom näsan . Näsmusslan kan bli förstorad på grund av infektion eller allergi . När de blir så stora att de påverkar förmågan att andas normalt , får turbinata minskning operation rekommenderas .

turbinata Minskning

näsmusslan inte tas bort eftersom deras funktion är avgörande för bekväm andning . Utan näsmusslan skulle insidan av näsan blir mycket torr, och du skulle uppleva brännande smärta . Syftet med en turbinata minskningen är att ta bort en liten del av turbinata så att symtomen lindras , men lämna tillräckligt för att det ska fortsätta att fukta och filtrera inandningsluften .

turbinata kirurgi kan utföras under lokalbedövning bedövning eller narkos som ett öppenvården förfarandet . Operationen kan göras genom näsborren så ingen snitt krävs . Delar av turbinata avlägsnas genom klippning, med hjälp av en laser eller en radiofrekvens aktuella enheten . Det kan ta upp till 2 veckor att återhämta sig från turbinata kirurgi . Fram till dess måste du begränsa ansträngning och motion . Du kan behöva ta 2 veckor sjukskriven om jobbet kräver manuellt arbete . Räkna med att ha en täppt näsa i flera dagar tills svullnaden försvinner .

polyper

polyper är små körtlar ligger mellan slutet av nasala luftvägarna och baksidan av halsen . Polyper kan bli förstorad och orsaka partiell blockering av luftvägarna , vilket leder till en mängd problem som snarkning , blockerade näsgångar , kronisk öroninflammation , halsfluss och sömnapné . När dessa problem är kroniska , kan en adenoidectomy anges . En tonsillectomy sker ofta på samma gång . Som barn växer , polyper i krympa . därför de sällan orsakar dessa problem hos äldre barn eller vuxna

adenoidectomy

En adenoidectomy är kirurgiskt avlägsnande av polyper . En adenoidectomy utförs under narkos , så att patienten sover under hela förfarandet. Operationen i sig är ett snabbt förfarande och görs normalt som ett öppenvården förfarandet . Ett instrument används för att ösa ut polyper , och blödningen har kontrollerats genom kauterisation och packning .

Det kommer en del smärta efter operation , som liknar en halsont . Det kan också finnas nasal dränering och instängdhet . Det kan ta upp till 2 veckor för att läka vara fullständig när en adenoidectomy .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.