allergiska reaktioner mot bråck mesh

Kirurgisk nät har använts för att hjälpa till att reparera alla olika typer av bråck sedan 1958 , enligt Dr Timothy Kuwada , biträdande klinisk professor i kirurgi vid University of North Carolina . Även om kirurgiska mesh hjälper bråck att läka snabbare och med mindre smärta än bara stänga ett bråck , allergiska reaktioner , komplikationer och priser återkommer fortfarande finns i överflöd.Dr Yuri Novitsky , chef för Bråck Center vid University of Connecticut Health Center , berättar att den ideala syntetiska mesh måste vara tåliga och starka och inte avtal i mänsklig vävnad. Det måste vara allergivänliga , noncarcinogenic och resistenta mot infektion . Det måste absorberas i kroppens vävnader utan att orsaka alltför inflammation eller immunsvar och det måste vara kostnadseffektiva

Kirurgiska Mesh Komplikationer

Kuwada rapporterar att infektioner och fistlar ( onormala hål ) som följer från kirurgiska mesh kan vara förödande. Forskning visar att kirurgisk maska kan öka kronisk smärta och obehag som det inflames nerver och vävnader och känns stel och onaturlig .kroppen uppfattar att materialet inte är ekologisk och avvisande och allergiska reaktioner uppstår . FDA rapporterar också att användningen av kirurgiska mesh kan leda till sammanväxningar av organ , skador på närliggande organ och skador på blodkärl och nerver .

Heavyweight Mesh Versus Lätt Mesh

Heavyweight maska är gjord av tyngre och robustare material än de nyare lätta maskor . Eftersom lätt maskor innehåller mindre främmande material , är det tänkt att de kan inspirera mindre allergiska och inflammatoriska reaktioner och mindre smärta och värk .Lätt mesh , dock inte lika stark som tungviktare mesh och bråck på återfall kan vara högre med dess användning.Novitsky säger att även om bevisningen är att lätta mesh kan ge mild till måttlig smärta minskning av ljumsken bråck, inte tillräckligt med bevis finns för att ange att det är bättre än tunga mesh .

Syntetiska Kirurgiska Mesh

Dr Bruce Ramshaw , chef för kirurgi vid universitetet i Missouri , förklarar att det i nuvarande praxis , antingen vävda nät eller nonwoven nät används . Vävda maska har stora porer och finns i en mängd olika vävar . Den är gjord av polypropylen , som har jämförts med polyester . Fiberduk nät är tillverkat av en teflon derivat som kallas ePTFE . Eftersom det är mikroporösa, minimerar det inväxt av vävnad .Dessa syntetiska material är det minst kostsamma kirurgiska maskor . Biomeshes är för närvarande den dyraste valet, men Ramshaw rapporter om att forskning av en ny klass av "nano " maskor inbäddade med tillväxtfaktorer och hämmare inflammation pågår .

Biologisk Mesh

Biomeshes , kirurgisk nät som tillverkas av humant eller andra djur hudceller , först utvecklades på 1990-talet för användning i bränna återhämtning .Sedan dess har biomeshes utvecklats för användning i bråck och bukväggen återuppbyggnad . Dr Scott Helton , ordförande i kirurgi vid sjukhuset i StRaphael i New Haven, rapporterar att 13 biomeshes hade från 2008 . Han berättar också att sex av dessa produkter aldrig har genomgått gäller klinisk studieBiomeshes är mycket dyra , men Helton anser kostnaden uppvägs av fördelarna . Biomesh är mindre sannolikt leder till fistlar , hastigheter det healing , det är mer resistenta mot infektion och kan vara mer absorberbara .inte tillräckligt är känt om biomesh styrka och bråck återkomma med sina användning . Det finns oro över virusinfektioner som i det använda djurs vävnader och medicinska och juridiska frågor rörande implantation av djurvävnad till människor .

Kirurgiska Mesh för bäcken orgel Framfall och ansträngningsinkontinens

Den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA har fått över 1. 000 rapporter från nio olika kirurgiska mesh tillverkare om komplikationer när maska införs genom ett snitt i väggen i slidan .Används för att behandla bäcken orgel framfall och ansträngningsinkontinens , detta kirurgiska maska förfarandet lett till varbölder , infektioner , smärta , urinvägsproblem, erosion av maskan i slidan och vagina ärrbildning . Blodkärl , urinblåsa och tarm skada har också förekommit .komplikationer har ännu inte knuten till någon märke av kirurgiska mesh .

Återkallande av Kugel Mesh

Den mest använda bråck reparation patchar . Kugel maska bråck fläckar tillverkades av Davol Inc. Patienter som fick Kugel maska upplevt reaktioner på material och uppdelning av produkten . Brottet har perforerade patient tarmar och motarbetade tarmarna .Flera patchar har återkallats sedan 2005 , rapporterar webbplatsen " Drug Recall biverkningar Nyheter , " inklusive Bard och Composix .

andra kirurgiska Mesh påminner

Den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA har påmint en förfalskad kirurgisk mesh illegalt tillverkad och distribueras enligt CR Bard /Davol märkesnamn från oktober 21, 2008, till 27 oktober, 2009 . Produkten uppfyller inte Bard /Davol specifikationer för tillverkning och de var inte framställts av detta bolag.kirurgiska ingrepp med varumärket " Fortsätt " var i fokus ett återkallande utfärdats av FDA i december 2005. Detta mesh delaminates och utsätter tarmen till polypropen , ökar risken för orgel sammanväxningar och fistlar .Shelhigh Inc. har gjort medicintekniska produkter för implantation , inklusive kirurgiska maska , sedan 1997 . FDA beordrade ett anfall av alla Shelhigh implantat år 2007 eftersom de kan ha tillverkats under förorenade förhållanden .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.