allmän och epiduralbedövning äggstockarna tumör kirurgi

Äggstockscancer kan spridas till andra delar av kroppen , så när en kvinna genomgår operation för att avlägsna en cystor tumör , kommer kirurger ta bort så mycket vävnad som krävs för att vara säker på att alla cancern är borta . Under sin operation och återhämtning kan en person få allmän och epiduralbedövning

äggstockarna tumör Kirurgi

Omfattningen av operation för att avlägsna tumörer från kvinnans äggstock beror på hur avancerad cancern är . För de tidigaste stadierna av äggstockscancer , bara de drabbade äggstocken och tillhörande äggledare tas bort . För mer avancerade stadier , äggstockar , äggledare och livmodern kan alla tas bort . Detta är en stor operation , och narkos används för patienten , enligt Cancer Research UK .

allmän narkos

Generell anestesi administreras genom en kombination av intravenös vätska och gaser att göra en patient medvetslös . Hon kommer inte känna smärta under hennes äggstockar tumör kirurgi , inte heller kommer hon minnas upplevelsen , enligt Mayo Clinic . Narkos används eftersom förfarandet är omfattande , och kirurger kan hitta mer cancerogena material än förväntat , vilket förlänger den tid som krävs för att slutföra operationen .

Risker

Det finns risker med att vara given narkos . Rökning , alkohol och fetma kan öka patientens risk att drabbas av en biverkning , så hennes läkare kan föreslå att sluta röka och dricka och gå ner i vikt innan genomgår ovariell tumör kirurgi . Det är inte ovanligt för en patient att känna sig illamående efter att ha fått narkos . Medicinering tillgänglig för att motverka att sensation .

Recovery

Det är normalt för en patient att vara i smärta efter genomgår ovariell tumör kirurgi . Medan hon är på sjukhuset för fyra till 10 dagar att återhämta sig, kan hon få smärtstillande medicin genom en epidural . I en epidural , är smärtstillande injiceras i en persons rygg , blockering nervsignaler av smärta innan de når hjärnan , enligt National Institutes of Health .

Överväganden

Smärtbehandling är en viktig del av en patients återhämtning från äggstockarna tumör kirurgi . Inte nog med att hon måste låta sin läkare veta om hon har ont så han kan vara säker på att hon får rätt form av smärta medicinering , men hon behöver också låta honom veta vid första tecken av eventuella biverkningar . Detta kommer att bidra till att minska risken för en allvarlig biverkning störa hennes tillfrisknande .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.