bukplastik återhämtningsprocessen

En bukplastik , eller Bukplastik är en kosmetisk kirurgi förfarande som tar bort överflödigt fett och hud från buken för att skapa en trimmer och fastare profil , rapportera läkare . vid American Society of Plastic Surgeons . En bukplastik är inte en viktminskning förfarandet , men i stället vanligtvis utförs på människor som har hängande magar på grund av viktminskning , graviditet , ärftlighet eller tidigare kirurgi . Noga efter återhämtning instruktioner kan hjälpa patienter att undvika några av de risker som är förknippade med kirurgi såsom blödning , infektion , blodpropp eller sår separation .

Mediciner

Konsulter på Tuck att Tummy råda patienten att ta smärtstillande medicin som ordinerats , helst innan smärtan startar efter att vakna upp från operationen . En bukplastik är en större operation som kan orsaka svår smärta . Smärta kan störa healing och genom att ta mediciner på schemat , kan svårighetsgraden av smärta minskas . Antibiotika sannolikt kommer att ordineras för att minska risken för infektion . Patienterna bör vidta alla föreskrivna piller . Patienter som tar p-piller bör vidta andra försiktighetsåtgärder , eftersom antibiotika kan störa effekten av preventivmedel .

Apparel

Många patienter rekommenderas att bära ett stöd plagg som håller magen på plats medan det läker . Den kläder är normalt en tight band som drar på eller blixtlås i sidan . Många patienter vaknar upp från operationen med stöd bit redan på plats . Ett bra stöd bidrar till att minska svullnad och främja läkning . Många investerar i två eller tre stöd plagg så att de kan bära en medan tvättning den andra . Support plagg kan bäras i veckor och kan hjälpa patienter att må bättre när de börjar röra mer .

Drain

En kirurgisk dränering införas under operation och vanligtvis ligger kvar på plats för upp till en vecka . Patienterna måste tömma och byta rören regelbundet för att eliminera vätska uppbyggd . Den vätska som samlas in under hela dagen i en glödlampa som bifogas i slutet av röret . Patienterna måste hålla reda på ett diagram av den mängd vätska utvinns varje gång . Blod i dränering vätskan skall rapporteras omedelbart .

Tid

Suturer vanligtvis tas bort inom fem till 10 dagar, men de flesta människor inte återgå till normal verksamhet under minst två veckor . Omfattande bukplastik kan ta upp till sex veckor för återvinning. Duschar och svamp bad vanligtvis är tillåtna inom den första veckan. De flesta människor vänta minst tre veckor innan återuppta lätt träning och låter deras smärta nivå av sin träning . Walking uppmuntras från dag 1 för att förhindra uppkomsten av blodproppar .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.