definiera snitt och sår

Orden " cut " och " sår " används ofta omväxlande när man diskuterar en persons skador . Dessa två ord betyder olika saker , men det finns överlappande områden när det gäller deras bokstavliga definitioner

Klipp

Ordet klippa har en massa olika betydelser . Filmer , musik , stek och åtgärder kan alla klippa . Den vanligaste definitionen av ordet är att penetrera med en vass kant , eller att lämna en öppning i något . Kapning sker ofta med en kniv eller något annat vasst verktyg som har en vinge på den .

Wound

Ett sår skiljer sig från en klippa , per definition . Ett sår är en skada på kroppen, och särskilt en där huden är genomborrad , skära eller slets upp när såret uppstod. Om skadan är skedd för kroppen, så kan man säga att de har blivit sårad .

Crossover

Den uppenbara crossover här är att medan alla snitt på kroppen är ett sår , inte alla sår är nedskärningar . Till exempel genomborrar en pistol skott sår i huden och inte skära . Ett brutet ben kan inte ens bryta huden, men det är fortfarande ett sår . Detsamma gäller för blåmärken att svälla och bli mörk .

andra sår

Ordet såret har en andra definition som inte gick över med ordet i bitar, dock. Ett sår kan också vara känslosam. Till exempel , om någon säger något elakt till en annan person som de kunde sår sina känslor , trots att kroppen fortfarande är i perfekt skick efter förolämpning .

andra nedskärningar

Ordet klippa har dussintals andra definitioner . Klipp kan hänvisa till hur kött eller grönsaker skärs för matlagning . Det kan handla om hur en film film är i bitar, eller den form som en diamant skärs i innan det är placerad i en inställning . Ett klipp kan hänvisa till skörd , såsom att skära av en skörd , eller det kan hänvisa till att skära något av, såsom en klippning eller en gräsmatta snitt .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.