fettsugning beskrivning

Fettsugning är ett kirurgiskt ingrepp för att avlägsna fett från under huden med hjälp av ett ihåligt rör som kallas en kanyl och ett vakuum . Fettsugning är inte avsedd för dramatiska viktminskning , utan blir det bli av med fett som har fortsatt trots att kost och motion . Ideal fettsugning kandidaterna är aktiva , friska och nära sin idealvikt

Typer

I allmänhet en fettsugning innebär att injicera det område som behandlas med SVULLEN vätska , vilket är en saltlösning som innehåller lokalbedövning för att bedöva området och minska trauma . Små snitt görs på huden och en kanyl förs in för att ta bort fett . Fettsugning kan utföras med olika tekniker . SVULLEN fettsugning innebär att man använder en manuell kanyl att läkaren går för hand. Ultraljuds fettsugning ( UAL ) använder kanylen för att administrera ultraljud energi och värme på fettet innan du tar bort den . Power Assisted Fettsugning ( PAL ) använder motordrivna kanyl , vilket gör processen enklare för kirurgen och mindre traumatisk för patienten. Nyare tekniker med tekniker som laser har också dykt upp .

SVULLEN fettsugning

Under en SVULLEN fettsugning är SVULLEN vätska som sprutas in i området som behandlas , görs små inskärningar och en kanyl skall införas . Ett vakuum maskin är ansluten till kanylen , som kirurgen flyttar fram och tillbaka under huden för att ta bort fett . Denna teknik i allmänhet anses vara det säkraste och mest effektiva fettsugning teknik .

Ultraljuds fettsugning ( UAL )

I en UAL , injicerar en läkare SVULLEN vätska in i området som behandlas . En generator som producerar högfrekventa ljudvågor och överlämnar den till kanylen . När kanylen vidrör fettceller , de blir flytande och sugs ut . UAL kan behandla tätare fettdepåer och ta bort mer fett per session . Det ger också mer precision och stramar åt huden . UAL används oftast för att ta bort fett i svåra att behandla områden utöver SVULLEN fettsugning.

Power fettsugning

kanyl som används i PAL drivs av en elmotor . Vid detta förfarande är SVULLEN vätska som sprutas , sedan det speciella kanyl används för att avlägsna fett . PAL gör att läkaren att göra mer precisa rörelser och inrikta sig på specifika områden . Den särskilda kanyl är också mer skonsamma för patienten kropp och minskar återhämtningstiden .

nyare tekniker

Ny teknik i fettsugning har uppfunnits . Laserfettsugning är utformade för att rikta mindre tillgängliga kroppsdelar genom att använda exakt lasrar som endast riktar fettceller . Vissa laserfettsugning system omfattar SmartLipo , LipoTherme och LipoControl , CoolLipo , ProLipo och LipoLite . En annan typ av fettsugning teknik vattenstråle fettsugning , där en kanyl bevattnar fettceller hjälp av en något trycksatt flöde av koksaltlösning för att lossa fettceller och städar sedan ut dem .

Risker

Fettsugning är ett kirurgiskt ingrepp , och medför potentiella risker och komplikationer såsom infektioner och svullnader . Porlande eller vågig huden kan också förekomma innan huden anpassar sig till kroppens nya konturer . Om fettsugning utförs på båda sidor av kroppen , till exempel i båda låren , får de inte är symmetriska. Det område där ingreppet utförs kan också uppleva ökad känslighet eller domningar . Blodproppar och seroma eller en sammanslagning av vätska kan förekomma . Stora volymer av anestesi kan även orsaka yrsel , rastlöshet , dåsighet , ringningar i öronen , sluddrigt tal, metallisk smak i munnen , domningar i läppar och tunga , frossa , muskelryckningar och kramper .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.