fettsugning för midjan

Fettsugning , även kallad " sug -assisted lipectomy " och " fettsugning " är en form av kosmetisk kirurgi där läkaren tar bort fettet från ett visst område i kroppen med hjälp av avsugning . Vanliga områden där människor får fettsugning omfatta höfter , mage , hals och lår . Midjan är en populär plats för fettsugning , ofta " arbetade " i jämförda med delar av ryggen eller buken

Kirurgi

I midjan fettsugning för läkaren in ett metallrör , som är ansluten till en vakuumpump , i huden nära midjan . Han flyttar röret fram och tillbaka , suger ut fett samtidigt som dina blodkärl och nerver var de är. Vissa läkare variera tekniken något , med hjälp av injektioner eller ultraljud för att göra dammsugningen lättare .

Är Midja Fettsugning för dig ?

Läkare betona att fettsugning inte är en behandling för fetma. Snarare om du är nöjd med din totala kroppsvikt men besväras av formen av midjan , är du en bra kandidat för midja fettsugning . Med andra ord, om ditt mål är att inte förlora pounds utan snarare ta bort en viss utbuktning kan fettsugning vara till hjälp .

Risker

Några av de största riskerna i samband med fettsugning av midja har att göra med anestesi . Midja fettsugning är generellt sett gjort under narkos , vilket kan leda till infektioner eller blodpropp i venerna , chanserna att någon av dessa saker händer är extremt små , men om de gör , kan de vara mycket farliga . Om din kirurg är oerfaren , kan du finna efter att svullnaden har gått ner som ditt fett togs bort ojämnt , så se till att välja en styrelse-certifierad , erfaren kirurg . Andra risker förknippade med fettsugning är brännskador , nervkompression , onormal hjärtrytm och uppsvällt . Om din läkare använder ultraljud tekniker , kan du uppleva en sipprande av kroppsvätskor under eller från operationsområdet . Vanligtvis din hud kommer tillbaka efter fettsugning i enlighet med ditt nya formen , men det finns en chans att detta inte kommer att ske , i vilket fall kan du behöva ytterligare en operation för att ta bort extra hud .

Aftermath

På kort sikt Orsakar fettsugning blåmärken . Ju fler områden du har behandlat , desto mer blåmärken kommer du att ha . Din hud bör återgå till sin naturliga färg i ett par veckor , men det kan ta upp till sex månader för alla att svullnaden att försvinna , din läkare kan föreslå att du bär tryck kläder för två till tre veckor för att minska svullnad och blåmärken . Området kan också vara stel i några månader . Längden på återhämtning beror på hur stort område du har behandlat . Små områden kräver ett par dagars återhämtning hemma , medan stora områden kan kräva upp till 10 days. You kommer också att ha ett ärr på 1 till 2 cm där sugrör infördes , men läkarna är oftast noga med att göra snitt i ett relativt osynlig plats .

resultat

När fettcellerna avlägsnas genom fettsugning , kommer de inte tillbaka . De som du fortfarande har kan växa , men du kommer inte att göra nya . Därför fettsugning leder till en permanent ny kroppsform . Om du upp i vikt , kommer den nya fett bygga först upp i andra delar av kroppen , inte på midjan . Din tillfredsställelse med operation beror på dina förväntningar i förväg , mängden fett du har bort och skicklighet av din kirurg . Om du har bara en liten mängd fett klippta , märker du kanske inte skillnaden direkt på grund av svullnad . Om du har en väldigt tjock midja , vara medveten om att fettsugning inte kan göra dig automatiskt tunn . Det finns gränser för hur mycket fett din läkare säkert kan ta bort på en gång , tre liter är det mest som kan tas bort utan omedelbar fara . Dessutom gör rätt fettsugning inte celluliter eller andra defekter i huden själv .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.