försäkringsskydd av plastikkirurgi

Plastikkirurgi är antingen kosmetiska eller rekonstruktiva . Hälso- försäkringar vanligtvis inte täcker kosmetisk plastikkirurgi : det är inte som medicinskt nödvändigt. Rekonstruktiv kirurgi är vanligtvis täcks av försäkringar utan nivåer av täckning variera mellan olika leverantörer och politik , enligt American Society of Plastic Surgeons (ASP )

Kosmetisk kontra Rekonstruktiv kirurgi

Kosmetisk kirurgi är tänkt att ge nya formen till det normala kroppsdelar för att förbättra utseendet , självförtroende och självkänsla enligt aspar .rekonstruktiv kirurgi utförs för att förbättra utseende och funktion på onormala kroppsdelar . Skäl för rekonstruktiv kirurgi omfattar trauma från en olycka , vanställdhet till följd av tumörer , infektion eller sjukdom . och brister födelse eller utveckling

gråzoner om försäkringstillhörighet

gråzoner hänvisa till plastikkirurgi som kan betraktas som kosmetiska och rekonstruktiv . Med ögonlocksplastik kan förbättra utseendet och förbättra synen , näsa kirurgi kunde korrigera andningssvårigheter , en bröstförminskning kan lösa ryggvärk . eller en bukplastik kan sänka risken för hjärtsjukdom för en överviktig patientMedicinsk dokumentation krävs för ett försäkringsbolag att överväga att täcka plastikkirurgi , för att avgöra om det finns giltiga medicinska skäl att få operationen.En plastikkirurg följer en etisk kod , enligt ASP , och kommer inte att försöka förvränga en kosmetisk kirurgi som ett medicinskt nödvändigt.

The Fine Print

Plastikkirurg Frank Meronk , säger Jr att det inte är lätt att få grå områden som omfattas i dag . Även om en rad med finstilta i ditt försäkringsbrev kan tala om täckning av kirurgi avsett att avhjälpa " betydande förändringar som påverkar vision av hälsa i ögonen , " det betyder inte din ögonlocksplastik kommer att omfattas.förstörande av visionen måste vara allvarlig och vision tester såg på med en fin tand kam , enligt DrMeronk . Även om du lyckas att kvalificera sig för täckning , kommer ditt försäkringsbolag kan endast täcka den minsta operation för att rätta till problemet. Det kommer inte att vara tillräckligt för att förbättra utseendet på det sätt som en kosmetisk förfarande skulle , och få plastikkirurger är villiga att avstå från att full betalning .

Hur man ansöker om Täckning

Din läkare kommer att skicka en godkännande i förväg brev till din försäkring företaget, av förfarandet , diagnos och avgifter . Ditt försäkringsbolag kommer att se över ditt ärende och basera täckning på hur stor del ( om någon ) av förfarandet är medicinskt nödvändigt. Bolaget sedan kommer att svara med Tillstånd för förfarandet bygger på vad som täcks genom din hälsa plan . Du behöver inte tillstånd , du kan fortfarande gå vidare med allt så länge du inser vilka kostnader du är ansvarig för

Tilltalande beslut

Du kan överklaga beslutet om täckningen gjorts av ditt försäkringsbolag. Först läsa er politik noggrant . Om det finns ett särskilt uttalande i din plan som utesluter den typ av vård du kämpar för , du kommer inte komma så långt i ditt överklagande .aspar rekommenderar skriva ett brev till de påståenden som handledare som undertecknat underrättelse om avslag och förklarar varför täckning nekades och varför du anser att förfarandet bör omfattas . Be om din förfrågan till att granskas av en ASP-certifierad plastikkirurg och be om en kopia av det särskilda uttalandet i er politik som förklarar varför täckning nekades .Bifoga alla pappersarbete : du läkarens godkännande i förväg brev , förnekelse och ett ställningstagande från din läkare . En ASP position skrivelse förklarar förfarandet och skälen det görs.Nöj dig inte för vaga svar . Du har rätt att se specifika politiska språk som förklarar varför din täckning nekades och dessa begränsningar måste ha varit på plats när du först började er politik .Bifoga kopior av din korrespondens till en skrivelse till Insurance Commissioner i ditt hemland .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.