historien om datorer i kirurgi

Historien om datorns förhållande till operation är relativt nytt med tanke på övergripande ålder inom medicin och hälsa . Datorer har bidragit till att öka noggrannheten i kirurgi och stöd i hastigheten ökar och en högre nivå av prestanda . Datorer har bidragit till att öka de typer av operationer som är möjliga och höjt säkerheten för många förfaranden

Historia

Datorer först dök upp på scenen av operation bistånd 1985 av Puma 560 . Puma var en dator som drivs robot som hjälp kirurger i neurokirurgiska biopsier och höjt precisionen kirurgen hade under förfarandet. Under 1990-talet gjorde datorerna gradvis sin väg in i kirurgiska scenen med införandet av Probot och robodoc . Båda datoriserade robotsystem gav kirurger en ökad nivå av skicklighet och en extra uppsättning stadiga händer . Den Probot hjälpte till med transuretral resektion av prostata och robodoc ökad noggrannhet operationer höftledsplastik.

Betydelse

Robotar spelar en mycket viktig roll i kirurgi och kontinuerligt utöka horisont av möjliga fördelar i medicinska fältet . Sedan införandet på fältet , har robotar väckt ständigt betydande fördelar till operationssalen . Ortopedi använda datorer för att utföra detaljerade kirurgiska uppgifter med hjälp av datorer som Orthodoc datoriserade robotsystem .

Effekter

Effekterna av datorer i operationssalen fortsätta att öka med tekniska framsteg och öka möjligheterna både i operationssalen och utanför . Ökad förberedelse från tredimensionella bilder hjälper till att förbereda kirurg för drift och ökar noggrannheten för och minskar den tid en patient måste finnas kvar på bordet . Denna minskning är i drift tid hjälper till att eliminera andra komplikationer som uppstår långa driftstider .

Typer

Datorer driva en hel uppsjö av robotar utrustning och göra det möjligt för läkare att använda dem som förprogrammerade verktyg och även jämnare förlängning av sig själva . Datorer hjälpa till att övervaka vitala tecken och digitalisera bilder i tredimensionella bilder för att bättre stöd kirurgen . Andra typer av datorer verkar via röstkommandon och sond endoskopiska kameror för att hjälpa kirurger under operation .

Potentiella

Datorer har hjälpt forskare gör stora framsteg med telepresence kirurgi . Telepresence operation kan kirurger för att utföra operationer på distans med ett datoriserat robotsystem . Dessa system kommer att vara till hjälp i kampen situationer och kan bidra till att minska förluster på slagfältet . Genom att öka inflytandet utbud av kirurger , kan dessa system hjälpa till att minska väntetider och öka effektiviteten i sjukhusets system .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.