hur man ska leva långt efter viktminskning kirurgi

Mer än 72 miljoner människor i USA är feta , enligt Dr Neil Hutcher av Consumer Guide till kirurgi för viktminskning. Fler människor som lider av fetma vänder sig till viktminskning kirurgi . Det kan hjälpa dem med livshotande sjukdomar som diabetes , tillsammans med ett body mass index , eller BMI, på 40 eller större , att förlora överskjutande pounds och få healthy. This kirurgi är dock inte någon mirakelkur , och en gång komplett Patienterna måste göra permanenta livsstilsförändringar för att bibehålla sin nyfunna hälsa och viktminskning.
1 .
anpassa sig till nya matvanor . Viktminskning kirurgi minskar inte bara storleken på magen , den också ändrar funktionen i magsäcken . Av denna anledning ändringar både direkt efter operation och för återstoden av en patients liv är nödvändiga .

Under de första veckorna efter operationen är patienterna placeras på en diet som börjar med vätskor och långsamt fortskrider fram till fasta ämnen . Detta tar vanligtvis rum under en period på ungefär 12 veckor . Syftet är att möjliggöra nya , mindre mage tid att anpassa sig till mat och processen för matsmältning . Det finns normalt fyra faser under denna tid : vätskor , mosade mat , mjuka och fasta ämnen. När varje fas tolereras väl , att patienten går vidare till nästa .

Målet är att införliva en stor mängd protein , eftersom detta stöd i återuppbyggnaden av celler och muskler . Att äta små måltider ofta igenom dagen rekommenderas också som hindrar diarré och illamående . Dessa mål densamma, även efter de fyra faserna är klara .
2 .
Gör motion en viktig del av din dagliga rutin. De första två till tre veckor efter operation bör vara inriktad på vila och återhämtning, även ljus promenader kan påbörjas så snart följande dag . För att lyckas hålla vikten av , patienterna måste följa operation med en aerob träning rutin .

skonsamma aeroba övningar efter läkning är det bästa sättet att gå vidare . Bariatric och metabola Institute of Cleveland Clinic sägs att motion inte bara hjälpa viktminskning patienterna känner strömförande , men att öka deras känsla av välbefinnande också . Kliniken rekommenderar att tala med din kirurg vid fastställandet av den bästa formen av motion för dig , men se till att det är något du gillar , vilket garanterar att du kommer att hålla fast vid det och fortsätta att gå ner i vikt och nå dina hälsomål
. 3 .
överväga någon form av stresshantering , särskilt om övervikt kunde hänföras till tröst äta . Medan kirurgi hjälper patienter ner i vikt , botar inte de psykologiska orsakerna bakom viktökning . Många stresshantering alternativ finns som inte kräver några mediciner eller droger . Några exempel är massage , djup andningsövningar , meditation , yoga och akupunktur . Stödgrupper är en annan bra idé, särskilt en speciellt för dem som genomgått viktminskning kirurgi .
4 .
Adress några känslomässiga problem som kan ligga bakom fetma . Vissa bariatric kirurger rekommenderar att innan de genomgått viktminskning kirurgi , patienter kommer psykoterapi för att hjälpa dem att hantera de förändringar operationen kommer att medföra. Psykoterapi hjälper till att förbereda patienterna psykiskt och känslomässigt för permanenta förändringar förväntas av dem när operationen är klar , vilket ökar deras chanser att lyckas.

Psykoterapi är bra efter operationen också. Dåliga vanor som förvärvats under en livstid är inte lätt bryts , speciellt när känslorna driver dem. För att säkerställa framgång fortsätta möte med en psykoterapeut tills du har den känslomässiga styrkan att bära dig genom .
5 .
Förvara alla möten med bariatric kirurg . Uppföljning möten är avgörande för långsiktig framgång efter viktminskning kirurgi . Inte bara kirurgen behovet att kontrollera eventuella näringsbrist och säkerställa optimal hälsa för sin patient , men beroende på vilken typ av avslutade operation, kan justeringar behöver göras för att antingen öka eller minska mängden vikt en patient förlorar .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.