kirurgiska häftklamrar biverkningar

Kirurgiska häftklammer används för att nära och ansluta sår efter operation . De är en mer modern teknik än de traditionella suturen . Klammern är tillverkade av rostfritt stål eller titan . De används ofta för särskilda typer av nedläggningar och som med alla snitt , det finns möjliga biverkningar

Placering av Staples

Kirurgiska häftklammer används vanligtvis för att stänga sår i hårbotten område eller stänger de yttre lagren av huden efter olika typer av operationer . Det finns vissa delar av kroppen där klammer inte kan användas . De kan inte användas på händer , ansikte och någonstans i närheten nerverna i senor .

absorberbara suturer

Det finns två typer av suturer . Absorberbara suturer behöver aldrig tas bort eftersom de löser genom kroppen inom två månader. Dessa typer av suturer används ofta för att avsluta djupt snitt eller inne i munnen området .

icke resorberbara Suturer

icke resorberbara suturer måste tas bort efter snittet har läkt . Dessa typer av suturer används för att stänga snitt på de yttre skikten av huden. De tas bort efter sju till 10 dagar efter operation eller stänga ytliga skärsår. När det gäller kirurgiska häftklamrar , är de också bort efter sju till 10 dagar , liksom .

infektion och ärrbildning

Precis som med alla snitt , det finns alltid en risk för infektion . I de flesta fall , klammer är mindre benägna att orsaka infektioner än suturer . Den negativa sidan är att de ofta leder till mer ärrbildning . Detta beror också på hur väl klammer är justerade .

ortopedi

Staples används ofta vid led-och höftoperation . Enligt en artikel som heter " Metal kirurgiska häftklamrar Säkerhet bedömd " skriven av Jackie Parks , kom forskarna fram till slutsatsen att även om den totala risken för infektion är större med suturer än med häftklamrar , finns det vissa operationer där klammer kan ha en högre risk på infektion . Statistiken visade att det med ortopedisk kirurgi, var risken för att utveckla en infektion fyra gånger högre med krampa nedläggningar än med suturer . Avser dock denna statistik endast för vissa ortopediska operationer .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.