om oral kirurgi

Oral kirurgi i allmänhet utförs av kvalificerade muntliga och käkkirurger . Ibland tandläkare och ortodontister utföra vissa former av oral kirurgi . En muntlig kirurg är en specialitet kirurg för tandläkare. De arbetar på att diagnostisera , behandla och hantera patienter som har en rad brister och villkor i samband med tänder , mun , ansikts -området och käke

. Skäl

Det finns flera olika skäl till att en patient kan besöka en muntlig kirurg för dentoalveolar kirurgi eller operationer relaterade till munnen och tandköttet . Utvinning av visdomständer , molarer , spruckna eller påverkade tänder samt avlägsnande och reparation av infekterade tänder , cystor och tandkött på grund av tandlossning , placering av dentala implantat , deltonerna och löständer , kirurgisk korrektion av frakturer , medfödda och ansiktsmissbildningar och utför kosmetiska ingrepp att reparera skador på grund av sjukdomar som påverkar ben i munnen och käken . En tandläkare kan också göra en remiss till en muntlig kirurg för att vidare utvärdera eller diagnostisera vissa typer av cancer i munhålan , t. ex. i läppen och tungan cancer . De kan opereras bort vävnad , utföra biopsier och göra ytterligare hänvisningar om det behövs. Muntlig kirurger kan även diagnostisera och behandla kirurgiskt de flesta fall av obstruktiv sömnapné --- ett allvarligt tillstånd där någon slutar andas när han sover .

Förväntningarna

Vid ankomsten till en avtalad tid , att veta vad som väntar är viktigt . Inledningsvis kommer du troligen träffa en tandhygienist eller kirurgen för att diskutera det förfarande som ska utföras . En av de första saker som de kan göra är att ta ett panorama röntgen av käken och huvudet om en nyligen ett inte är på filen. Då hygienist kommer att börja förbereda dig för operation . Det finns olika alternativ . Ett milt lugnande medel som hjälper dig att slappna av i inledningsskedet kan användas , detta kallas lustgas . Det är oftast administreras via en näskateter eller mask . Piller som innehåller ett milt lugnande medel kan också användas . IV sedering är en populär form av mild anestesi används av många muntliga kirurger , det spelar ingen sätta patienten att sova men gör dem mindre medvetna om sin omgivning . Novocaine är ett skott som används för att bedöva områden i munnen och käken. Efter ingreppet får kirurgen skriva ett recept på smärtstillande så att du känner dig bekväm som hemma .

Överväganden

Det är klokt att rapportera alla hygienkrav och läkemedel som tas före operation . Vissa läkemedel såsom högt blodtryck eller hjärtsjukdom mediciner skattesats kan komma att påverkas eftersom Novocaine innehåller adrenalin som något kan höja blodtrycket och hjärtfrekvensen. Mitralisklaffstenos framfall ( hjärtproblem ) kan också påverkas av att ha en ökning av hjärtfrekvensen efter Novocaine har administrerats . Befintliga hygienkrav som hemofili ( en blodsjukdom ) kan leda till okontrollerad blödning i munnen om man inte är vaksam . Alla som har allergier mot smärtstillande medel eller oro över muntliga narkosmedel bör rådgöra med kirurgen före operationen.

Effekter

Effekterna av får orala kirurgi är främst på den faktiska sidan . Detta innebär att de flesta smärta eller obehag kände före operation kommer sannolikt att minska på grund tanden är borta eller käken har fastställts . Vissa människor som har fått några av de starkare anestesi eller sedering såsom IV sedering eller en stark narkotiska såsom Valium borde ha någon att ta hem dem efter operationen.

Fördelar

De fördelar som söker munkirurgi allt från smärtlindring till ett kosmetiskt nytt ansikte . Faktum är att många människor söker oral kirurgi för att åtgärda ett problem som måste rättas till eller har det med tiden kan orsaka permanent skada på munnen eller ansiktet . I fall där tänder påverkas , infekterade eller växer i fel riktning , det finns fysiska lättnad att ha tänderna bort . För dem som lider av andnings-eller sväljningsproblem, förbättrar munkirurgi också deras totala livskvalitet .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.