processen för abort

Tidsram

Enligt Feministiskt Women's Health Center kan kirurgisk abort utföras från början av en graviditet fram till ca 24 veckor . Den exakta typen av abort kommer att bero på graviditet längd . Om en kvinna har bara varit gravid i 4 till 5 veckor , kan hon ha en tidig abort med manuell vakuumaspiration. Om hon har varit gravid i 6 till 13 veckor , är en vakuumaspiration utförs vanligtvis . Om graviditeten varat mellan 13 och 24 veckor kommer hon behöva en dilatation och evakuering förfarande.

Feminist Women's Health Center säger att kirurgisk abort tar ca 3 till 4 timmar . Själva förfarandet varar bara i ungefär fem minuter , medan resten av tiden är förberedelser och återhämtning . Det kan finnas vissa kramper under förfarandet , och kvinnan kan blöda i upp till 8 veckor efteråt .

steg

En tidig abort med manuell vakuumaspiration använder en enhet som kallas IPAS spruta . Tunn , böjlig slang förs in i kvinnans livmoder . Sug skapas manuellt med sprutan för att avlägsna embryot . En vakuumaspiration abort är lika, men sug tillhandahålls av en maskin .

En dilatation och evakuering förfarande innebär att två besök . Vid första besöket , är fostret betraktas genom ett ultraljud för att fastställa dess storlek . Livmoderhalsen är då bedövad , och en läkare skär plaststavar att utöka sin öppning över natten . Kvinnan återvänder nästa dag för att ha plaststavar bort . Läkaren skrapar livmoderslemhinnan att avbryta graviditeten och suger ut materialet med en aspirerande maskin .

Effektivitet

Totalt , enligt Hälso-Directories. com , kirurgiska aborter är normalt sett 95 procent effektivt i att avsluta en kvinnas graviditet . Om abort inte lyckas , kan förfarandet i regel upprepas . Enligt Feminist Women's Health Center, är komplikationer mindre än 1 procent , och kirurgiska aborter normalt inte påverkar kvinnans framtida förmåga att få barn .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.