processen för kirurgisk abort

Förberedelser inför kirurgisk abort

För att avsluta en graviditet , är en kirurgisk abort som utförs i en klinisk miljö . Det skiljer sig från en medicinsk abort , som inbegriper användning av narkotika för att avsluta en graviditet . Kirurgiska aborter vanligen utförs mellan 6 till 12 veckor av fostrets utveckling . Den vanligaste metoden är sug aspiration . För senare tid aborter är en D C utförs .

innan de får en kirurgisk abort , du behöver besöka en läkare för bedömning . Läkaren kommer att ge dig ett graviditetstest och sannolikt göra ett ultraljud för att mäta hur långt du är . Blod arbete och en bäckenben tentamen utförs ofta under det inledande samrådet . Din graviditet alternativ kommer också att diskuteras under besöket .

Sug Aspiration

Du kommer att ges sedering före sug aspiration förfarandet . Narkos kan ges för att sätta dig helt under eller en lokal lugnande medel kan ges för att hålla dig avslappnad under abort . Liggande på en kirurgisk bord , måste du placera fötterna i stigbyglarna . Ett spekulum sätts in i slidan , och en serie av stavar kan användas för att öppna livmoderhalsen för att komma åt livmodern . En suganordning , känd som en kanyl , är placerad vid öppnandet av livmodern. När sug inleds kommer fostervävnad och placenta tas bort från din kropp . Du kommer då att tas till en återhämtning rum att låta sedering avta .

D C

Med en D C , som står för dilatation och skrapning , en kirurgisk skrapning kommer att delta för att avsluta graviditeten . Senare sikt graviditeter måste ofta avbrytas genom D C. Du kommer att vara lugnande preparat, och livmodern kommer nås genom användning av ett spekulum och en serie spön på samma sätt som en sug strävan abort . Men en kyrett används för att skrapa bort fostret och moderkakan från livmoderslemhinnan . En kyrett är en typ av lång och loopas formad kniv . Vävnaden blir då sugs ut . Efteråt kommer du att tas till en återhämtning rum att låta sedering avta .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.