tatuering borttagning av plastikkirurger

Det finns flera metoder som används av plastikkirurger för att ta bort tatueringar . Laserkirurgi är den senaste och mest populära metoden för tatuering borttagning . Andra metoder för tatuering borttagning inkluderar dermabrasion , excision och salabrasion . Dessa metoder är mindre vanliga i tattoo- avlägsnande kirurgi idag, men de kan övervägas vid laserkirurgi inte kan utföras

Excision

kirurgisk excision innebär att klippa huden för att avlägsna tatuering och sedan sy huden ihop igen . Excision är oftast används för att avlägsna mycket små tatueringar , eftersom bara små delar av huden kan tas bort på en gång. Större tatueringar kan tas bort med kirurgisk excision med hudtransplantation för att ersätta den huden som togs bort , men denna process kan ta flera år, beroende på storleken på tatueringen. Ärrbildning kan uppstå , beroende på personens hudtyp , får ärr blekna gradvis med tiden

Dermabrasion

Dermabrasion innebär skrapa bort lager av hud med en roterande slipverktyg , vilket gör att ny hud att växa ut igen och byta bort . skikt . Den nya lager av hud är ofta mjukare än den borttagna lagren var före operationen. Nya huden kan se slät efter 12 veckor , bör dock patienterna tillåta 18 månader för full läkning . Läkningsprocessen är ofta smärtsam och skorpbildning kan förväntas . Infektion är en allvarlig risk under läkningsprocessen , och efter förfarande hudvård är oerhört viktigt.

salabrasion

salabrasion är den äldsta metoden för tatuering borttagning . Salabrasion är en form av dermabrasion som innebär att skrapa huden med en salt slipkloss tills tatueringen tas bort . Denna process kan vara oerhört smärtsamt , lämnar huden irriterad i flera veckor efter ingreppet utförs . Läkningen kan ta upp till flera månader beroende på person och storleken på tatueringen. Skorpbildning är en stor del av läkningsprocessen , och ärrbildning sannolikt kommer att ske .

Laser

laserkirurgi är den mest populära och kanske den säkraste metoden för borttagning av tatueringar som används av plastikkirurger . Laserstrålar används för att bryta ner bläck på tatueringen , så att kroppen naturligt kan eliminera dem som avfall . Bredden och våglängder av laserstrålen är anpassade för att avlägsna specifika färger i tatueringen utan att skada huden . Laser hårborttagning är den mest skonsamma metoden för tatuering borttagning, och risken för ärrbildning är mycket låg . Det kan ta flera laserbehandlingar att helt ta bort en tatuering . Priset på laserbehandlingar kan vara dyrt , beroende på storleken på tatueringen.

Varning

Var och en av dessa metoder har sina egna fördelar och nackdelar , och enskilda resultat kan variera beroende på personen och tatueringen . Det är viktigt att konsultera en professionell kirurg för att diskutera vilken metod som fungerar bäst för dig .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.