tecken på att behöva en andra höftprotes

livslängden för en protes höftledsoperationer beror på olika faktorer , inklusive vikt , personens övergripande hälso-och aktivitetsnivå och noggrannheten i operationen. De flesta höftproteser senaste 25 åren, och med de material och metoder som nu används , dagens ledproteser sannolikt kommer att kvarstå längre än sina äldre motsvarigheter gjorde , enligt studier som åberopats av Georgetown University Hospital . Ändå kan vissa människor slutar med en andra operation höftledsplastik , en så kallad total höft översyn . De främsta orsakerna till detta är infektion , luxation , skada och enkel slitage .

Infektion

En anledning kanske du behöver en höft revisionskirurgi är om du förvärvar en infektion vid operationsstället . Dessa sällsynta infektioner brukar förknippas med tandkirurgi , en urinvägsinfektion eller hudinfektion , med de störande bakterier finna sin väg till höften . Om det händer skulle de viktigaste kännetecknen vara ihållande feber med frossa , rodnad , svullnad eller dränering i eller runt höften snitt platsen, och smärta både i vila och med aktivitet . Inte alla infektioner leda till en total höft översyn , så kontakta din ortoped

Återkommande Luxation

Det hippa består av två delar : . bollen och uttaget . Uttaget sitter på ben som utgör din bäckenregionen , medan bollen är i toppen av lårbenet , den långa ben i den övre delen av benet . Vissa rörelser kan orsaka bollen del av protetiska höft att rubba eller " pop "ur uttaget komponenten . Det är därför din hälsa vårdteam varnar för särskilda rörelser efter en höftledsplastik. Om du inte rubba höften , kommer tecknen att smärta och svårigheter att gå.

Most dislokationer förekomma endast en gång , enligt University of Washington, och nästan alltid behandlas icke-kirurgiskt . Men för dem med återkommande dislokationer kan en höft översyn behöver göras . Om detta händer dig , det är en bra idé att se en ortoped som är specialiserad på totalt ledbyteskirurgi .

Skada

Ibland kan en olycka eller traumatisk skada , t. ex. ett fall , orsaka en höftluxation , som skulle bli tydliga genom graden av din smärta och orörlighet . Trauma kan också orsaka stammen komponent för att bli lös i lårbenet, som kan eller inte får synas . Om du har en olycka som påverkar din hippa området kommer din ortoped avgöra graden av skada och hjälper dig att avgöra om en översyn.

Slitage

Hip ersättare blir allt vanligare och att de erbjuds människor i yngre åldrar för att hjälpa dem vara aktiva . Det kirurgiska ingreppet och komponenter har utvecklats för att ge långsiktig stabilitet och hållbarhet. Men det är möjligt att bära ut dem , speciellt om du deltar i aktiviteter som innebär en hel del springa och hoppa .

För det mesta , det uppenbara tecken på att din ursprungliga höftledsplastik behöver en uppgradering är samma tecken som tog dig till ortopeden i första hand : smärta och begränsad rörelseförmåga att få dig att begränsa dina vanliga aktiviteter .

Detta sker oftast på grund av att stammen av lårbenshuvudet som monteras i din egen ben har lossnat , ibland rör upp bitar av beniga material som också orsaka smärta .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.