typer av delar knäled

knäledsplastik utförs för att lindra smärta i smärta och öka möjligheten för knät att fungera normalt . Smärta och knä skada kan hindra knäet från att fungera korrekt . Enligt Cooper Universitetssjukhuset, den vanligaste orsaken till behovet av att ha knäledsplastik är artros , vilket orsakar ledbrosket att bryta ner . Andra former av artrit kan också orsaka nedbrytning av knäleden och signal behovet av knäledsplastik . Det finns tre huvudsakliga komponenter i knäledsproteser : femur , tibia och patella

Femoral

femorala komponent i en knäplastik tjänar till att dyka upp igen i slutet av lårbenet , vilket är lårbenet . Enligt American Academy of ortopediska kirurger , detta är en metalldel som svänger runt i slutet av lårbenet och är vanligtvis en stor bit . Men om slutet av lårbenet är endast delvis skadats , är en mindre bit som används för att dyka upp igen bara den skadade delen . Detta kallas unicompartmental knäledsplastik . Vissa konstruktioner på denna komponent har en intern inlägg med ett centrum cam . Detta kallas för en bakre stabiliserad design . Andra motiv har inte centrum kam och kallas cruciate-behålla .

tibialnerven

tibialnerven komponent i en knäplastik är en platt plattform som syftar till att dyka upp igen överst i skenbenet , eller skenbenet. Detta är en metalldel som har en ovansida kudde av polyeten . Den polyeten kudde kan vara en plan yta , som används i cruciate-behålla design , eller det kan ha en upphöjd yta med ett centrum cam , som används i den bakre stabiliserad -design .

patellar

patellar komponent i en knäplastik är formad som en kupol och tjänar funktionen av en knäskål . Det är en polyeten komponent .

materialtyper

metalldelar av knäledsproteser är legeringar som är baserade på titan eller kobolt-krom kombination . Den polyeten är en högdensitets plast . Enligt Arthritis Foundation , är några nyare knä placering delar av specialkeramer eller oxiderade zirkonium .

Cement

Vissa knä reservdelar är utformade för att cementeras på plats med en speciell bencement . Andra typer av delar kallas ocementerade delar . Dessa är komponenter som är inne i benet och är porös . Detta gör att ben växer in den nya delen .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.