typer av skalpell blad

Skalpeller är små knivar med mycket vassa blad av syrafast stål . Deras användning inom kirurgi går tillbaka till skärpt obsidian instrument som används i egyptiska gånger . Med 2010 , kirurger i USA använder 130 miljoner blad om året för att göra exakta snitt som kan rädda liv . Dessa instrument är inte alla exakt samma . olika storlekar och typer av skalpell blad krävs för varje operation

engångsblad

Disponibel skalpell blad är tillverkade av rostfritt stål eller plast och används bara en gång innan de är säkert kasseras i en särskild kärl för använt vassa instrument . Engångsblad snap snabbt på och av metall eller plast handtag , som är återanvändbara . Ett europeiskt konsortium av forskare från Storbritannien, Danmark och Italien arbetar med skalpell blad för kirurgi som utförs inte smittsam och säkert att slänga i vanliga hushållssopor kärl genom att röra vid bladen till en värmekälla , vilket eliminerar behovet av dyr biologiskt avfallshantering . Engångsblad är billiga och kräver ingen skärpning eller autoklavering för sterilisering , vilket eliminerar farliga processen med att arbeta med en mycket vass kniv .

Infällbar Blades

Nya säkerhetsregler skalpeller med skjutbart blad erbjuda kirurger mindre chans att skador från vassa blad , som kan orsaka allvarlig sjukdom om behäftade med smittat blod . Riskerna sjukvårdspersonal inkludera livshotande sjukdomar som HIV , samt hepatit B och C. sänkbara blad är utbytbara på samma sätt som utbytbara klingor . De vanligaste typerna av lyftbar skalpellblad system fungerar mycket på samma sätt som en kniv gör ; en knapp frigör skalpellblad och låser den i läge för att göra snitt , och ytterligare ett klick på knappen säkert vecken bort det efteråt . För blad med disponibel handtag , bladen är indragna och inlåsta för säkrare hantering .

Obsidian Blades

Obsidian skalpell blad inte är av engångskaraktär och är ungefär 10 gånger dyrare än stål blad , men de erbjuder en rad fördelar för kirurger beredd att skärpa dessa delikata knivskarp skärande verktyg. Kirurger som använder obsidian blad göra nedskärningar med kanter 500 gånger skarpare än något stål skalpellblad , snitt mellan celler under olika verksamheter , snarare än minska i cellerna , och lämna sår eller ärr . Eventuella sår göras från den skurna läker snabbare än de som gjorts av någon annan typ av skalpellblad . Vissa patienter föredrar obsidian skalpell blad för en operation på grund av allergi mot mineral föreningar i rostfritt stål blad . Under mycket hög förstoringsgrad obsidian skalpell blad verkar smidig , medan rostfritt stål blad likna sågblad , som har tänder -liknande åsar .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.