vad är lap - band kirurgi ?

Enligt Mayo Clinic , som av 202C 1 /3 av vuxna i USA anses vara överviktiga. Fetma definieras som att ha ett BMI ( body mass index ) på 30 eller högre . Förutom kost-och livsstilsförändringar , kan lap-bandet kirurgiskt ingrepp erbjuder en relativt snabb lösning på de med ett BMI på 35 eller högre genom att begränsa hur mycket mat kan konsumeras på ett sammanträde

namn

Det fullständiga namnet på LAP-BAND förfarandet är laparoskopisk justerbar gastric banding ( LAGB ) .

Laparoskopi

Proceduren börjar med en laparoskopi , där kirurger göra ungefär sex små snitt så de kan sätta in en kamera och några verktyg som behövs för att avsluta förfarandet .

Lap Band

höftparti bandet är en uppblåsbar band som får åt runt magen , separera den i två påsar . Den övre halvan av magsäcken kan hantera endast en begränsad mängd mat , och det finns en liten öppning i bandet som bromsar mat från den övre halvan som reser till den nedre halvan .

Fördelar

Efter operationen patienterna har mindre sektionen av magen som är kunna hantera mat och därför känner dig mätt efter att ha ätit mindre mängder mat , med viktminskning som följd .

varningar

Mayo Clinic varnar knä bandet kirurgi potentiellt kan få allvarliga komplikationer , inklusive infektion , blodpropp , lunginflammation och gallsten . Förfarandet kommer också att bli ineffektiv om beteendeförändringar-att äta mindre , motionerar mer-inte vidtas efter operationen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.