vad som väntar efter en adenoidectomy

En adenoidectomy är kirurgiskt avlägsnande av adenoid körtlar och utförs vanligtvis när tonsillerna avlägsnas . De adenoida finns i din hals , mellan dina luftvägar och baksidan av halsen . Adenoidectomy utförs oftast på barn när polyper är svullna och hindra andningen . Såvitt kirurgi går , är en tonsillektomi och adenoid avlägsnande betraktas som ringa , med en total återhämtning tid på cirka två veckor .

Kort Sjukhusvistelse

Föräldrar med barn som har polyper avlägsnas kan förvänta sig att ta sina ungdomar hemma snart efter operationen. De flesta som har adenoidectomies behöver inte tillbringa natten på sjukhuset och kan gå hem samma dag som förfarandet . Omedelbart efter operationen kommer patienten att vidtas för att återhämtningen tills han vaknar upp från narkosen. Efter några rutinmässig övervakning av vitala funktioner och förmågan att svälja , de flesta människor är redo att åka hem .

Illamående

Pediatric ENT Associates i Minneapolis och StPaul rapporterar att personer som har haft polyper avlägsnats kan förvänta sig vissa gastrointestinala nöd omedelbart efter operation , inklusive illamående och kräkningar under de två första dagarna efter operationen , illamående är ofta en reaktion på anestesi

Halsont

ont i halsen. är ett kännetecken symptom på att ha en adenoidectomy . Patientens hals och nacke kan vara öm i flera dagar efter operationen .

Fever

följdverkningarna av en adenoidectomy kan omfatta feber . Detta symptom är att vänta och i allmänhet inget att oroa sig , enligt Pediatric Associates , om inte febern inte kan kontrolleras med mediciner och åtföljs av frossa , kramper eller andra tecken på infektion eller andra allvarliga komplikationer.

förebyggande åtgärder

Ditt barn kan komma hem från en adenoidectomy med antibiotika . Mediciner av detta slag ges som en förebyggande åtgärd för att skydda halsen från nasal sekret som kan orsaka infektion . Din läkare kan också ordinera eller rekommendera ett smärtstillande medel .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.