vitrectomy förfaranden

En vitrectomy är ett förfarande används för att behandla retinopati och andra ögonsjukdomar där glaskroppen vätskor i ögat blivit grumlade eller smutsiga . Retinopati är en ögonsjukdom som brukar behandlas genom vitrectomy . Vitrectomy förfaranden brukar utföras under narkos , enligt National Eye Institute ( NEI ) , och kan bevara en persons syn i många fall. En vitrectomy kan utföras på ett polikliniskt i många fall. Vissa människor kan kräva en övernattning på sjukhuset för en noggrann övervakning efter ögonoperationer.

Eye Snitt

Efter en narkos ges till patienten , gör ögonkirurg mycket små snitt i ögat . Placeringen av snitten kallas Pars Plana , den del av ögat som är mellan iris och näthinnan . Iris är den färgade delen av ögat, och näthinnan är den vävnad i bakre delen av ögat . Ett verktyg som kallas en infusionsslang sätts in i ögat för att upprätthålla ett normalt öga tryck under operation .

Borttagning av Fluid

När alla i snitt har gjorts , måste kirurgen avlägsna glaskroppen vätska ( kallas ibland vitreos gel ) som är skadad och stör normal syn . Ett av symptomen av retinopati och andra ögonsjukdomar är blödning och utsläpp av andra vätskor i glaskroppen gel . När blod och andra föroreningar samlas längst fram i ögat , blockera de ljuset som når ögat och förändrar synen. Borttagning av nedsmutsade vätska kan hjälpa till att återställa normal syn i många fall. Den glasartade avlägsna vätskan från ögat med hjälp av en sugning enhet .

Infusion av ersätter Fluid

Ögat måste förbli fuktig och inte kan gå utan vätska . Den glasartade gel som bryts under en vitrectomy ersätts med en saltlösning genom samma infusion port som upprätthåller trycket i ögat under förfarandet. National Eye Institute förklarar att glaskroppen vätskan är nästan helt består av vatten , och saltvatten substitut som används i verksamheten är en idealisk ersättare . En person som har genomgått en vitrectomy inte kan känna eller se skillnaden mellan original glasaktiga gel och saltlösning .

Recovery

Full återhämtning från en vitrectomy kan spänna ett par veckor medan ögat läker . Kirurgen kommer att ordinera ögondroppar med antibiotika efter operation för att minska risken för infektion. Det drabbade ögat kan vara röda och ömma och kan kräva antiinflammatoriska ögondroppar också . Ögat som har opererats kommer att lagas i flera veckor för att främja läkning .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.