Hur säkert är det att ha ett varv band efter en njurtransplantation ?

Bestämma hur säkert det är att genomgå en operation knä bandet efter en njurtransplantation är en komplicerad fråga . Det finns lite forskning om patienter som genomgått njurtransplantation och kirurgi för viktminskning.

Det är därför de Saint Louis University Center for Outcomes Research gjorde en översyn av bevisning.St Louis forskare genomfört en granskning av kandidater njurtransplantation att fastställa vilka som hade överviktsoperationer och vad deras resultat var . De tittade på Medicare fakturering fordringar från 1991 till 2004 för att kolla effekterna av överviktsoperationer på 188 patienter som genomgått njurtransplantation : de som hade godkänts för transplantation och väntade , de som fanns på en väntelista för godkännande för en njurtransplantation och de som hade överviktsoperationer efter en njurtransplantation.

Varför Tänk Bariatric Surgery

I fråga om sjukligt feta patienter , kirurgi för viktminskning fungerar . Magsäckskirurgi har rekommenderats i en National Institutes of Health Consensus konferens för kardiomyopati , diabetes och sömnapné . all fetma -relateradeStLouis forskare konstaterat att av de 188 fall av kandidater njurtransplantation och njure mottagare transplantation , 97,3 procent hade också diagnoser för fetma . Fetma är ett vanligt symptom hos patienter som genomgått njurtransplantation och detta mervärde ökar vikt risken för död och komplikationer efter transplantationskirurgi .Inte bara sådana övervikt komplicera kirurgi, St Louis forskare rapporterar att feta personer är mindre benägna att övervägas för transplantationer och mer sannolikt att föras över när en njurtransplantation blir tillgänglig. Forskarna teoretisera att överviktsoperationer innan en njurtransplantation ökar chansen att patienten kommer att få en transplantation.

njurtransplantation Oro

Vissa läkare är oroliga för att överviktsoperationer kan påverka huruvida en transplanterad njure slut avvisas . Forskarna fann bara ett sådant fall av organavstötning och i tre andra fall hade läkarna att höja intaget immunosuppressiva läkemedel . De fann också sex framgångsrika fall överviktsoperationer gjort på pre- och post- implantat patienter .St Louis Forskarna påpekar också att majoriteten av de kirurgiska ingrepp mot övervikt fram till 2004 användes öppna kirurgiska tekniker . Öppen operation innebär ett mer övergripande risk och risk för infektion hos transplanterade patienter som tar immunsuppressiva läkemedel . Idag är laparoskopisk kirurgi såsom knä bandet kirurgi är mindre riskfyllt alternativ .

ökad risk för dödsfall

Efter 30 dagar var mortaliteten efter kirurgi för viktminskning för noterade och transplanterade patienter 3,5% . En annan 3,5 % av patienterna dog efter transplantationskirurgi . Det fanns inga dödsfall i väntelista patienter efter 90 dagar . Från 31 till 90 dagar efter operationen , var dödligheten från 0 till 3,5 % .dödsorsakerna var hjärtinfarkt , hjärtarytmi eller blodförgiftning.Trots att detta nummer inte är försumbar , anser forskarna att det var jämförbar med dödligheten bland patienter utan njursjukdom . De tror också framsteg inom kirurgisk teknik och de lärdomar om ändring nivåer av immunosuppressiva läkemedel skulle kunna minska detta antal .

historiska fall

Den första beskrivningen av kirurgi för viktminskning hos överviktiga patienter njurtransplantation var 1996 . I gruppen ingår nu nio före transplanterade patienter och tio efter transplantation patienter som alla hade överviktsoperationer utan dödsfall eller avstötning av organ.Sex fall av lap band kirurgi var görs i njurtransplantationspatienter och vänta-Listers 2000 till 2006 . Det fanns vissa komplikationer i transplanterade patienter så långt som bandet flyttas och /eller urholka , men inga dödsfall .

Viktminskning

För patienter utan njursjukdom , överviktsoperationer resulterar ofta i övervikt förlust ( EBWL ) på 25 till 85 procent . Hos patienter njurtransplantation EBWL priser är 31 till 61 procent .mindre andel fortfarande lägger upp till stora fördelar säga St Louis forskare överväger i vilken utsträckning fetma har livet-förkortning konsekvenser för patienter njurtransplantation.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.