anestesimedel konsekvenser av epilepsi

Patienter med epilepsi kännetecknas av att ha återkommande anfall-en period av okontrollerade hjärnaktivitet som kan leda till kramper eller andra symtom . Epileptiska patienter som får narkos , lokal eller allmän , har särskilda överväganden angående beslag kontroll före , under och efter anestesi och medicinsk åtgärd. Förändringar av rutin och antiepileptiska medicinering kring tiden för ett förfarande kan framkalla anfall , som kan allt läkemedel som används av narkosläkare . En medvetenhet om bedövningen konsekvenserna av epilepsi kan minska risken för ytterligare anfall

Avbrott i anfallsskydd medicin

När en patient placeras under anestesi kan det vara nödvändigt att avbryta flödet av regelbundna kramper medicinering . Ofta är en patient under en vägbeskrivning till har ingenting via munnen i timmar före anestesi , och detta kan leda till en missad dos av antiepileptika . I detta fall kan ett anfall bli mer sannolikt under eller kring tiden för operationen. Efter anestesi rekommenderas att återgå till normal dosering av antiepileptika så snart som patienten har återfått en kräkreflex . Om en patient är antiepileptisk behandling regim har avbrutits för länge med kirurgi , då anestesiolog kan ge en boosterdos av ett antiepileptikum innan patienten kommer ur narkos .

Kirurgisk orsakerna till anfall

Ytterligare anfall kan vara provoceras av kranialoperation av metabola förändringar orsakade av anestesi , eller neurotoxicitet från läkemedel som ges under narkos . Sömnbrist i samband med en tidig ankomst tid för operation eller annat avbrott av patientens normala rutiner kan också leda till kramper under operation .

Anfall och lokala Anestesi

Förekomsten har registrerats där patienten lider ett anfall strax efter injektion av lokalbedövning . Detta är särskilt vanligt när lokalbedövning innebär patientens mun eller bäckenområdet . Ett beslag efter injektion av lokalanestetika kan tyda på att bedövning oavsiktligt försatts i det vaskulära utbudet .

om du får kramper under en procedur

kramplösande mediciner kan ges till en patient under narkos , och det är yttrandet mest narkosläkare att det inte är nödvändigt att avbryta en planerad operation i ens akut , symtomatisk kramper som inträffar

beslag-Causing anestesiologi

Akut anfall ibland har observerats när anestesi induceras relativt snabbt , och oftast uppstår med anestesimedel Propofol , flurane och den grupp av bensodiazepinpreparat-. lorazepam särskilt . Dessutom kan kramper resultat från förvaltningen av flumazenil , ett läkemedel som används för att lindra patientens återhämtning från anestesi .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.