hur man gör kirurgiska hattar

Kirurgisk hattar , kepsar eller skrubba , har passerat linjen från ett nödvändigt klädesplagg för infektionsbekämpning , till en mode uttalande. Kirurgiska mössor , liksom scrubs själva, har under de senaste åren gradvis utvecklats till objekt med så mycket mode uttalande potential som varje plagg . När en " uniform " måste användas med en mängd olika färger eller stilar är viktigt för användaren. För dem som vill spara pengar på inköp , eller bara vill ha mer valfrihet i färger och mönster , är det relativt enkelt att göra dessa skrubba mössor .

Skaffa lämpligt material


1 .
Köp en god kvalitet av ren bomull eller polyester /bomull , som skulle kunna användas för att göra ett täcke . Det bör inte vara präglade områden , eller fästas paljetter , etc. Materialet ska vara helt bricka säker och krympfri , eftersom det kommer att användas för ett plagg som kommer att tvättas efter varje användning i varmt vatten. Thread bör göras av samma material som tyget själv, och elastisk bör plagg kvalitet och icke -roll .
2 .
Klipp ut en cirkel från tyget som är ca 29 " i omkrets . Klipp till två band om 19 " lång och 1 1 /2 " bred . Skär en bit av gränssnitt i samma storlek. Skär ett gummiband cirka 4 " lång . Dessa mätningar är för en genomsnittlig kvinnas huvud , så de kan behöva vara större eller mindre om huvudet är en större .
3 .
Rada upp en bit av bandet med gränssnitt . Lägg den sida som kommer obligation med baksidan av tyget, och med ett ångstrykjärn , järn de två tillsammans tills fasaden är helt anslöt sig till tyget .
4 .
Placera höger sidor av bandet tillsammans och linje upp sidorna av bitar, med det elastiska bandet centrerad mellan , radar upp i slutet av elastiska och i slutet av tygstyckena i vardera änden . Sy i slutet av bandet till slutet av det elastiska , vilket minst 1 /4 " på toppen av bandet .Se till elastiska inte blir sydde på samma gång , stygn över toppen av bandet , med räta fortfarande ihop . Detta kommer att lämna botten av banding öppna . Klipp hörnen på sydda området , och vänd så att rätt sida är ute . Tryck med ångstrykjärnet .
5 .
med symaskinen inställd på zick-zack , sy runt cirkeln pjäs . Ställ sedan in maskinen maska i den längsta raksöm inställning . Sy runt kanterna av verket , ca 1 /4 " från kanten . efterstygn i början för att hålla sy linje på plats . Gör inte så i slutet . Dra försiktigt i botten tråd av den lösa änden av sömmar , och samla ihop tyget längs kanten tills den mäter ditt band plus längden av elastiska .Pin fel sida av tyget cirkel till höger sida av en sida av bandet , och att den elastiska delen . Sy den samlade tygkanterna av de viktigaste pjäs till bandet och elastisk . När fastlåsning och sy elastiska , dra den elastiska i sin fulla längd och bifoga det som är , backstitching att förankra i slutet .Vik in kanten på Bandet sys inte i ca 1 /4 " , och smygmaska på plats . Tryck på.

tips och varningar


 • Var noga med att mäta huvudet locket är avsett för innan kapning tyg .
 • Välj enbart varmvatten säkra tyger som inte kommer att krympa . Undvik tyg som inte kommer att bära eller tvätta också.

 • Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

  Redaktör: Katarina Hovenas
  Nyheter redaktör: Susanne torshall

  Kundservice: Maria Johansson,
  Pia Hall

  Tel: +46 98 00 00 01
  Fax: +46 98 00 00 02

  © Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.