kirurgisk plattor & skruvar historia

Användningen av metallplattor och skruvar för att stabilisera ben är ett standardförfarande för ortopeder i dag , men det har inte alltid varit fallet . Förr i tiden var läkare begränsad till användning av splittring och hängslen på utsidan av kroppen för att hjälpa till att stödja splittrade och sjuka ben . Forskning om hjälp metallplattor på 1800-talet , samt utformning och material som används för kirurgiska plattor och skruvar fortsätta att förbättras i dag

Tidiga försök

Ställa ben som skadats av frakturer och sjukdomen går tillbaka till antiken , men användningen av metall in i kroppen för att stärka benstrukturer bli möjligt efter 1870 upptäckten av antiseptisk teknik av Joseph Lister och uppfinningen av röntgenstrålning 1895. Genom 1883, hade kirurgen WA Lane utvecklat ett system med metall skruvar och plattor för intern fixation av ben . År 1886 blev Dr H. Hansmann Tyskland den första kirurgen att använda dessa metallplattor in i kroppen . Tidig plattor och skruvar var gjorda av vanadium stål men detta material visade sig vara oförenlig med kroppens vävnader. Genom 1926 , bytte utvecklare att nyuppfunna rostfritt med dess utmärkta korrosionsbeständiga egenskaper , enligt Zimmer. com .

Advances in Surgical Metals

År 1930 populariserade Dr Lorenz Böhler ben fixationsanordningar känd som Steinman stift och Kirschner spik , och 1936, var en kobolt legering införas för ortopedisk kirurgi som var populär under många år . Det var på 1950-talet att en titanlegering utvecklades för implantat apparater , även rostfritt var fortfarande används. På 1970-talet var dock problem med korrosion att synas i dem med rostfria enheter

Dagens Surgical plattor och skruvar

Idag är de flesta kirurgiska plattor och skruvar av titan legering , ett material som ger korrosionsbeständighet till kroppsvätskor och ger en hög grad av styrka för att stödja helande ben i ansiktet , ryggen , foten , axelskador och andra områden . Dessa skruvar , dock ofta tas bort vid ett senare tillfälle . Andra implantat enheter har förfinats lett till knäledsplastik , höftledsplastik och axelledsproteser kirurgi .

problemen med dagens kirurgiskt material

Trots dagens titan material har använts med framgång över hela världen under många år , det är kontroversiellt inom det medicinska samfundet om reaktioner på metallen placerad i kroppen under operationen. Vissa patienter utvecklar hudreaktioner och sårinfektioner , vilket kräver innan operation tester för metall känslighet .

Innovationer i kirurgiskt material

Forskare utvecklar ständigt nya material för användning i inre fixering för ortopedisk kirurgi. Utvecklingen av biomaterial som inte bara är förenlig med vävnader i kroppen och kan absorbera eller lösa när benet har läkt på bara den senaste uppfinningen . En av de typer av material är en skruv av polyactic syra och hydroxylapatit som främjar tillväxten av ben i implantatet , enligt ScienceDaily .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.