öronmärke kirurgi

Öronmärke kirurgi eller öron nålning kirurgi är vanliga begrepp som används för att beskriva en procedur som kallas Otoplasty . Detta plastikkirurgi förfarande växer i popularitet med föräldrar till små barn som inte vill att deras barn retade för att ha extremt stora eller misshaped öron . Genom att fästa dem närmare huvudet utseendet på öronen ändras

Procedure

Otoplasty är ett kirurgiskt ingrepp som utförs av en plastikkirurg medan patienten är under narkos . Det kan fyllas i på ett sjukhus eller ett kirurgiskt centrum . De flesta patienter kräver bara ett par dagar att återhämta sig från en Otoplasty innan den återgår till normal aktivitet . Förfarandet för fastlåsning eller tagga öron växer i popularitet .

Fördelar

Otoplasty möjliggör för människor att få en mer enhetlig och balanserad utseende . Många personer som har detta ingrepp som utförs rapport omfattas av ett uppsving i självkänsla och ökat förtroende för hur de ser ut till andra . För några har medicinska skäl , t. ex. en tumör lett till nödvändigheten av förfarandet . Fördelarna i dessa fall är bättre hälsa och självförtroende.

Nackdelar

Det finns inga garantier för att resultatet av operationen blir vad förväntades . Vissa individer tycker inte deras efter operationen öron något bättre och är besvikna . Det finns mycket få möjligheter att vända eller ändra slutresultatet av en Otoplasty förfarande . Förfarandet kan orsaka ömhet och blåmärken runt öronen under läkning och återhämtning , och ärr får inte försvinna helt . Det finns flera nervändar runt öronen och förfarandet kan leda till att patienter upplever domningar i öronen eller ansiktet .

Kandidater

Otoplasty är inte nödvändigtvis svaret för varje person som inte gillar utseendet på sina öron . En plastikkirurg kommer att samråda med patienter som är intresserade av förfarandet och avgöra om det är nödvändigt och säkra att utföra. Däremot har förfarandet utförts på mycket små barn till vuxna .

biverkningar

Även om det är ovanligt att drabbas av biverkningar efter en Otoplasty förfarande , är det inte omöjligt . De biverkningar som oftast dokumenteras är en dunkande i örat och smärta som beskrivs som en värk runt örat . Dessa biverkningar kan eller inte kan försvinna med tiden . Om biverkningar blir värre med tiden bör en läkare rådfrågas .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.