podiatrister & liktorn kirurgi

Fotskador , låga valv och illasittande skor kan alla leda till utveckling av bunions . En fotvårdsspecialist , en läkare som specialiserat sig på behandling av problem av fötter och fotleder , kan erbjuda lösningar , inklusive kirurgi

bunions

som vanligtvis finns vid basen av stortån eller din lilla tå , är en liktorn en utvidgning av ben eller vävnad som omger leden, enligt Oregon Health och Science University . En fotvårdsspecialist som specialiserat sig på villkor av foten kan diagnostisera en liktorn och hjälp för att fastställa dess orsak .

Kirurgi

För en smärtsam liktorn som inte svarar på konservativ behandling , kan operation bli nödvändig. En podiatric kirurg kan ta bort den beniga tillväxt liktorn i en bunionectomy .

Recovery

Din podiatric kirurg kan ordinera smärtstillande för att hjälpa dig hantera dina obehag efter operationen. Du kan behöva sjukgymnastik och en särskild gjutet eller starta upp efter operationen för att hjälpa din fot läka och återfå styrka .

Förebyggande

En fotvårdsspecialist kan utvärdera en ny liktorn och rekommendera sätt att förhindra den från att bli allvarliga och kräva kirurgi . Dessa rekommendationer omfattar skor av rätt passform och undviker klackar över 2 inches i höjd , enligt den amerikanska Podiatric Medical Association .

Överväganden

icke-kirurgisk behandling alternativ är tillgängliga för bunions , inklusive ortoser , stoppning och tejpning . En fotvårdsspecialist kan avgöra om dessa behandlingar kommer att hjälpa dig , eller om du behöver opereras.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.