yoga efter en bukplastik

Yoga kan vara ett skonsamt sätt att komma tillbaka in i din kropp efter operationen. Denna mångsidiga disciplin kan användas till stöd för återhämtningen efter en bukplastik förfarande , eller helt enkelt att återinföra aktivitet i ditt liv efter operationen . Beroende på din kondition före operation , kommer din återhämtningstid varierar . Av denna anledning är det viktigt att tänka på din kropps unika behov när de fattar beslut att börja yoga efter en bukplastik

Fördelar

Yoga förbättrar cirkulationen bidra till att minska risken för blodpropp efter operation . Det har också länge varit känt för att stärka kropp-själ- anslutning , vilket kan vara till nytta efter ett utseende-förändra sådant förfarande som en bukplastik . Enligt en artikel skriven av Dr Timothy McCall för " Yoga Journal , " Yoga lindrar stress genom att reglera kroppens nervsystem . Mindre stress betyder mer resurser kroppen kan avsätta för återställningen.

Typer

En populär typ av yoga kallas Ashtanga . Det handlar växlar mellan flera vinyasas ( innebär ) i snabba smidiga rörelser med tonvikt på andningen . Andra yoga metoder inkluderar innehav varje vinyasa under en längre tid . De flesta vinyasas kräver magmuskelstation engagemang . Andetag kontroll genom pranayama tekniker kan vara användbara i lätt engagerande magtrakten för att förbättra efter operationen svullnad och blodcirkulation .

Överväganden

Yoga har många användningsområden och fördelar . Det är viktigt att förutbestämma särskilda förmåner du hoppas att uppnå genom att praktisera denna disciplin . Beroende på önskade effekter , kan det finnas andra --- mer lämpade --- discipliner värt att överväga. Ett exempel är att Feldenkrais terapi , som grundades av fysikern Moshe Feldenkrais . Det används av dansare och kan vara ett bra verktyg för återhämtning och kroppskännedom . Således är ett välgrundat vision nyckel i skörda önskat resultat .

Förebyggande /Lösning

För att undvika onödig belastning på efter en bukplastik , det är bäst att använda yoga remmar när du tränar vinyasas som normalt skulle utmana den nedre magmusklerna. Banden finns på de flesta gym butiker . Oavsett om du är återanpassa yoga in i ditt liv som en del av en rutin , eller använder den som ett verktyg för återhämtning , kan det vara bäst att börja med enkel meditation utan sällskap av någon ställningar mot överansträngning för de första dagarna efter operationen.

Varning

Kom ihåg att tala med din läkare innan du börjar träningspasset , särskilt en efter en bukplastik förfarande . Risker som uppstår efter operation inkluderar sår återupptas , vilket skulle kunna förvärras av vissa yogaställningar , och en ökad risk för blodproppar . Yogaställningar efter operationen ska vara enkelt för att minimera eventuella problem , så även de nya till yoga hittar rörelser som lämpar sig för deras kondition .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.