eftersläpning skruvar & kirurgi

För en patient med ett brutet ben eller som kräver rekonstruktiv kirurgi, kan kirurgiska implantat åläggas att hålla ben på plats och stabilisera dem som de läka . Kirurger har flera verktyg till sitt förfogande, inklusive lag skruvar

Funktion

Lag skruvar är verktyg som ortopediska och plastikkirurger använder för att tillhandahålla intern stabilisering för patienternas ben . De håller ben på plats och kan användas för att stabilisera frakturer samt att ge stabilitet efter rekonstruktiv kirurgi så ben läka på rätt sätt . A lag skruv skiljer sig från andra skruvar genom att den har trådar bara längs nedre delen av skaftet , medan andra skruvar har gängor hela sin längd , enligt boken " oral och maxillofacial kirurgi . Trauma " Lag skruvar kanske eller kanske inte behöver tas bort senare .

Andra verktyg

Lag skruvar kan användas på egen hand eller tillsammans med andra kirurgiska verktyg som sladdar och plattor . Under operation för att reparera ett brutet ben , är en kirurg en metallplatta längs den brutna ben som måste stabiliseras . Hon använder sedan en eftersläpning skruv för att hålla plattan på plats mot benet . När en eftersläpning skruv används i kombination med en metallplatta , är det viktigt att de båda vara tillverkad av samma metall för att undvika eventuell uppdelning av implantat senare, enligt " McGlamry övergripande samlade Lärobok av fot och vrist kirurgi . "

Operationer

Operationer där släpar skruvar används ofta hör de att reparera mandibular frakturer , både längs sidorna av käken och nära hakan. Kirurger använder också släpa skruvarna för att hålla benen på plats när man arbetar med frakturer i området under näsan eller i närheten av ögonen , enligt " Facial Plastic och rekonstruktiv kirurgi. " Om en kirurg arbetar med multipla frakturer i en bruten fotled , kan han använda släpa skruvar vid operationer för att hålla dem benbrott på plats .

Komplikationer

Potentiella komplikationer med att använda eftersläpning skruvar i kirurgi finns risken för sår infektion . En patient kan utveckla en infektion i benet runt den plats där eftersläpningen skruven sattes in . Det finns en risk att skruven skulle kunna överföra sin plats , som skulle leda antingen till benet fraktur inte läkande eller dess helande med ben inte korrekt justerad .

Överväganden

Lag skruvar funktion genom att orsaka ben kompression och trycka på de två delar av en fraktur tillsammans, så de läker rätt . Om en fraktur i benet har en lucka fel och en del saknas , kan släpa skruvar inte användas . Om noggrant placerats av en kirurg , kan en helgängad skruv fungera som en eftersläpning skruv .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.