post tonsillectomy

Tonsillectomies är ett gemensamt förfarande för en läkare att utföra . Även denna operation är den vanligaste för barn , många vuxna behöver det också . Barn och vuxna har vanligtvis samma instruktioner postoperativt från sin läkare

mun direkt efter operation

En tonsillektomi är vanligtvis en poliklinisk operation , vilket innebär att patienten får lämna när han har återhämtat sig från narkos . Detta inträffar vanligtvis efter några timmar från första vakna efter operationen.

Diet

Det finns inga strikta dieter en patient måste följa , är det oftast rekommenderas att bara konsumera vätskor och mjuk mat i flera dagar efter operationen. Glass och Jell-O tenderar att vara favoriter efter en tonsillektomi .

Smärta

Efter en tonsillektomi , kan patienten känna måttlig smärta i halsen i upp till två veckor efter operationen. Om svullnad uppstår , tillämpa en kylpåse till området och hålla huvudet ovanför hjärtat liggande .

När till doktorn

Det är viktigt att se läkare om du upplever blödning från svalget som varar mer än en timme , en temperatur på över 101 . 5 grader Fahrenheit eller du märker en ökning av svullnad .

Följ upp

Läkare i allmänhet be att få se tonsillektomi patienter om två veckor efter operationen för en uppföljande besök . Utnämningen är i regel inte länge och är att se till att du läker bra efter operationen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.