typer av kirurgiska saxar

Kirurgiska saxar det alltid krävs under en operation och konstruerade för att utföra uppgifter som att klippa och dissekera vävnader , suturer och bandage . Kirurgiska saxar är tillverkade av sådant material som rostfritt stål eller titan , så att de kan stå emot flera dekontaminationsförfaranden innan visar tecken på korrosion .

Operativsystem Sax

Operativsystem sax är avsedda att användas i första-hjälpen -kit och kirurgiska ingrepp till klippa suturerna , gasbinda och liknande material . Rörelseresultatet sax kan ha en rak eller svängd uppsättning blad med spets kombinationer som slö /trubbig , slö /skarpa eller vassa /skarpa . Sådana kombinationer arbete att antingen förebygga hudskada med trubbig spets eller för att kunna glida under stram suturerna som med en vass spets .

Iris Sax

Iris sax har antingen böjda eller vinklade blad med en vass /skarp uppsättning tips och används för att avlägsna nekrotisk ( död ) vävnad . Iris sax är avsedda att utföra ögonoperationer (därav namnet Iris ) , men på grund av sin petite struktur och svängda formen de är en bra sax för nybörjare att använda med dissektion .

Kosmetisk Kirurgi Sax

Kosmetisk kirurgi sax är mikrokirurgisk sax som är mycket fin ( tunn ) jämfört med andra typer av kirurgiska saxar och kan ha antingen böjda eller raka blad . Dessa saxar används av plastikkirurger , eftersom de kan dissekera , skära , fastspänning och manipulera vävnad under reparativ kirurgi . Men på grund av deras känsliga strukturera dessa sax inte kan tolerera används för andra typer av förfaranden .

Tenotomy Sax

Tenotomy sax används för att utföra kirurgi på ögonlock , läppar och slemhinnor . Deras blad kan vara böjda eller raka och har antingen slö /trubbig eller vass /vass spets kombinationer . Tenotomy sax med ett trubbigt /trubbig uppsättning tips används för trubbigt dissekera som kapning slemhinnor , sax med vass /skarp tips används för mer känsliga dissekera förfaranden .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.