vad är axialif ryggkirurgi ?

Det AxiaLIF förfarandet är ett minimalinvasiv kirurgi som säkringar korsryggen ländryggen ben för att lindra kroniska ryggsmärtor . Termen AxiaLIF u00AE står för Axial Lumbar Interbody Fusion , System , och förfarandet har utvecklats av kirurger vid Hackensack University Medical Center

Vad AxiaLIF Har

AxiaLIF metod är avsedd för kronisk Ryggbesvär som har provat andra förfaranden som sjukgymnastik och smärtlindring och inte lyckades med dessa och andra icke- kirurgisk typ behandlingar . Kirurgen kommer att få tillgång till sjuka nedre delen av ryggen skivor genom en en-tums snitt nära svanskotan . Kirurgen tar bort så sjuka skiva eller skivor och ersätta dem med " bentillväxt material " som kommer att smälta samman med den omgivande ben .

Varför AxiaLIF fungerar

AxiaLIF implantatet ersätter sjuka skivor och omedelbart återställer nedre delen av ryggen region av skivor till sina sunda tillstånd. Långsiktiga patienter som har klagat över kronisk smärta i nedre ryggen som hade AxiaLIF kirurgi har sagt att de har haft " omedelbar lindring . . . de kunde gå på en mils promenad bara några dagar efter ingreppet gjordes . . . att deras liv var ges tillbaka till dem. "

How Long är återhämtning?

Patients som har normalt lumbar fusion operationer tenderar att stanna i sjukhuset upp till fem days och sedan har en long recovery , inte being kunna återgå i arbete eller normal verksamhet för upp till två månader . Patienter som har AxiaLIF operation åka hem efter en natt på sjukhuset . Vissa AxiaLIF patienter skickas hem som öppenvård . Återhämtning från operationen är minimal , och livet kan gå tillbaka till normalt mycket snabbare efter AxiaLIF .

Finns det några biverkningar eller varningar ?

Enligt en Kliniska informationssystem webbplats , risker för patienter som hade AxiaLIF är " liknar dem för patienter som genomgår kirurgiska ingrepp ryggraden stabilisering . De oftast angivna riskerna är blödning ( inklusive ockulta under och efter operation ) , neurologiska skador , skador på mjuk vävnad , ryggmärg impingement eller skada , infektion , förlust av tarm eller urinblåsa funktion , förlust av erektil eller ejaculatorius funktion , hjärnhinneinflammation eller smärta . "

Vem kan ha AxiaLIF ?

Patienter med kotfrakturer , halkade kotor eller DISC- skador är perfekta kandidater till AxiaLIF kirurgi .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.