verktyg som används för djur- kirurgi

För att bli veterinär , måste enskilda får först en doktorsgrad för veterinärmedicin och fullständig flera år av kompletterande utbildning för att få ombord certifiering . Under denna utbildning , komplett de en hemvist och delta i olika kirurgiska ingrepp och lära sig om alla de verktyg som finns för veterinärer i operationssalen .

Diagnostisk utrustning Verktyg

I likhet med inom humanmedicinen , kommer veterinärer köra tester före starten av en operation för att se till att djuret klarar av förfarandet och att precisera den exakta platsen för saker som tumörer och stenar urinblåsan. De får använda röntgen och ultraljudsutrustning, mikroskop för att undersöka blodprov och mer generella verktyg, som ett otoskop för att undersöka öron och mun för ett litet djur som håller på att prepped för operation .

kirurgiska instrument och instrument

Under själva operationen , veterinärer använder en mängd olika verktyg och kirurgiska instrument. Några av dessa verktyg liknar dem som används i många operationssalar för människor , som veterinär operationsbord och lampor . Andra är speciellt konstruerad för användning på djur av olika arter och storlek . Till exempel sälja företag som Harvard Apparater och Parkland vetenskapliga speciellt konstruerade anestesi masker som är cylindriska i form och lämpliga för små djur som möss och de flesta fåglar . Skalpeller , pincett , pincett , sax , nål hållare , klämmor och upprullningsdon är några av de vanligaste kirurgiska instrument som används av veterinärer under operation .Speciella verktyg finns tillgängliga för fler unika förfaranden . Till exempel , en veterinär som måste utföra en operation solo på en mus kommer troligtvis använda en operation facket som är konstruerat för att innehålla djuret i en exakt position . En veterinär tandläkare kan använda särskilda pincett för att gripa och hålla tillbaka en hund tunga vid tandkirurgi .

postoperativ vård Verktyg

Omedelbart efter operationen , veterinärer använda ytterligare verktyg som djuret återhämtar sig från förfarandet . Nästan alla djur måste få intravenös vätsketillförsel post -op , och pumpar spruta , infusionspumpar och andra typer av monitorer hjälpa till att reglera och spåra dispens av vätskor och läkemedel . Små djur är ofta förvaras i särskilda inkubatorer eller burar bifogas uppvärmningen enheter för att reglera kroppstemperaturen. Beroende på skick djuren, respiratorer , defibrillatorer och andra bildskärmar är alla tillgängliga speciellt för veterinärmedicinska läkemedel .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.