Varför är en laminotomy göras efter en steloperation ?

En steloperation är ett förfarande där en kirurg tar två eller flera kotor ben och sätter ihop dem med benmaterial . De två kotor är alltså smält ihop till ett ben . Detta görs för att stärka ryggen när en skiva har urartat eller behöver bytas ut . Ibland efter en steloperation är det nödvändigt att utföra ytterligare ett förfarande , ett laminotomy , att ta bort lamina från den bakre delen av ryggraden . Detta görs för att minska trycket på baksidan

Definitioner

Några definitioner är nödvändiga för att förstå varför en laminotomy skulle göras efter en steloperation . En skiva separerar två kotor ben i ryggmärgen . När den skivan degenererar eller på annat sätt underlåter att u2022 Före sitt jobb hos det stötdämpande ben, två ben gnugga tillsammans och orsaka smärta och andra problem . Enligt Spine-Health. com en steloperation görs för att smälta samman två ben tillsammans genom att sätta benmaterial mellan de två ben . De två benen blir då en . En laminotomy är en procedur för att ta bort en del av lamina från benet som anges i MayoClinic. com . Bladskivans är det yttersta skiktet på benet .

Funktion

uttrycka funktionen av ett laminotomy är att lindra smärta i ryggen . Operationen bygger på principen att lamina är orsaken till smärtan och dess delvis avlägsnas smärtlindring kommer att följa . Såsom anges i MayoClinic. com är laminotomy den partiella avlägsnande och laminektomi är fullständigt avlägsnande av lameller. När en spinal steloperation stabiliserar benen i ryggen men tar inte bort smärtan , sedan laminotomy är nästa logiska steg .

Tidsplan

Efter en steloperation kirurgi, kan tid genomsyra innan en läkare skulle utföra en laminotomy . Det skulle bli nödvändigt att avgöra vilken typ av smärta patienten upplever efter steloperation kirurgi . Som påpekas i MayoClinic. com , i vissa ländrygg fusion operationer i laminotomy skulle ske i samband med lumbal kirurgi . Sådana operationer skulle finnas fall där det bestämdes i förväg att laminotomy var nödvändig för patientens hälsa.

Överväganden

Wherther eller inte att ha en laminotomy i samband med spinal fusion kirurgi är ett beslut för patienten att göra efter en rekommendation av sin läkare . Eftersom MayoClinic. com stater är det endast lämpligt i vissa fall så är det viktigt för läkaren att förklara varför varje situation antingen kräver eller inte kräver laminotomy . I allmänhet efter ländrygg steloperation patienten vill må bättre och så om ett laminotomy kommer stödet att målet då kan det vara den rätta vägen .

Fördelar

Fördelarna med en laminotomy är tydliga . MayoClinic. com beskrivs hur operationen lindrar trycket på nerverna i ryggen . Denna lättnad leder till mindre smärta . Mindre smärta innebär ett bättre liv . För en person som har lidit av ryggont någon smärtlindring är en välsignelse.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.