frontal huvudvärk orsaker

En frontal region huvudvärk kan variera från ett irritationsmoment till helt invalidiserande. . Huvudvärk är resultatet av en mängd olika orsaker, från spänning till svullnad, till neurologisk abnormitet. Frontalloben i hjärnan är särskilt utsatta för sinus tryck och spänning. Förstå plats och mönster av din huvudvärk hjälper läkaren fastställa vilka ytterligare tester eller mediciner som är mest lämpliga för dig.

Sinus Huvudvärk

Sinus huvudvärk skapa en dov smärta i främre delen av huvudet och ett annat område som ansikte, öron eller tänder. Ursprunget för en sinus huvudvärk uppstår när bakterier som fastnat i bihålorna regionen så småningom blir smittade orsakar svullnad, smärta och känslighet. Många människor upplever sinus huvudvärk när årstiderna växlar eller under exponering för allergener som pollen och djur ilska. Mest sinus huvudvärk senaste tre veckorna, men de med kronisk bihåleinflammation tål upp till tre månader av smärta. Eftersom en sinus huvudvärk orsakas av infektion, kan din läkare förskriva antibiotika vid behov.

Cluster huvudvärk

Cluster huvudvärk härrör direkt bakom ögat och ofta stråla smärta genom pannan. Relativt sällsynt, förekommer denna typ av huvudvärk på grund av en svullen blodkärl och orsakar olidlig smärta. Patienter har beskrivit en Hortons huvudvärk som en brännande, stickande känsla, ofta gör dem oförmögna att sitta stilla på grund av smärtan. De episoder orsakar vanligtvis smärta i upp till 45 minuter åt gången, flera gånger om dagen. Frekvensen ökar normalt under årstiderna. Behandlingsalternativ för kronisk lider av Cluster huvudvärk finns i en mängd olika former och bör diskuteras med din läkare.

Migrän

Migrän huvudvärk påverkar olika platser på huvudet men känns ofta i frontala regionen i skallen, särskilt hos barn. Episoder kan pågå från några minuter till timmar och ofta även andra symtom som kräkningar, illamående och extrem ljuskänslighet. Stress, sömnbrist eller externa stimuli bidrar alla till frekvensen av migrän. Många läkare rekommenderar avslappningsövningar utöver medicinering.

Spänningshuvudvärk

Spänningshuvudvärk är den vanligaste och uppstår när musklerna runt din nacke, rygg och huvud bli kroniskt spända på grund av stress och påfrestningar. Det spända muskelsammandragningar orsaka smärta hela framsidan och sidorna av huvudet och kan vara allt från 30 minuter till flera dagar. Många patienter beskriver smärta som tråkigt, i motsats till dunkande eller pulserande. Sitter i ledande ställning ständigt öga eller påfrestningar på nacken, t. ex. en dator, ökar dina chanser till en spänningshuvudvärk, liksom rökning och alkohol. Spänningshuvudvärk anses kronisk och kan behandlas med over-the-counter läkemedel eller av din läkare beroende på svårighetsgrad och frekvens.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.