huvudvärk från kaffe

Oavsett om du ibland lider av huvudvärk eller om du lider av täta migrän, kan kaffe ha några mycket verkliga och mycket uppenbara effekter på intensitet och frekvens av huvudvärk, även med bara en eller två koppar om dagen

effekterna av koffein

Koffein är en stimulant som fungerar som en vasokonstriktor, vilket betyder att det constricts dina blodkärl och kan minska cerebrala blodflödet och orsakar huvudvärk och migrän. Koffein också fungerar som ett diuretikum, vilket betyder att den ökar urinering. Detta kan resultera i uttorkning, vilket kan resultera i huvudvärk

Långtidseffekter

Forskare vid det norska universitetet för vetenskap och teknik har rapporterat att personer som dricker stora mängder koffein dagligen är mer benägna att ha enstaka huvudvärk. Men märkte de också att endast äter små mängder koffein var associerad med kronisk huvudvärk.

Återkallande

dricka bara en till tre koppar kaffe om dagen kan orsaka allvarliga koffein uttag om du inte kan få din vanliga koffein hit. Detta kan orsaka huvudvärk, dåsighet och trötthet tills du har din nästa kopp eller återkallande effekten avtar.

Limit

Om du regelbundet drabbas av huvudvärk eller migrän, begränsa ditt koffeinintag till en eller två koppar kaffe varje dag eller undvika koffein helt. Trots att det är osannolikt att den enda orsaken till återkommande huvudvärk, koffein kan fungera som en utlösare eller göra huvudvärk värre.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.