huvudvärk och datoranvändning

Eftersom tekniken blir mer och mer vanligt förekommande, så gör en viss typ av spänningshuvudvärk. Eye-stammen och huvudvärk orsakad av den upplevs av mer än 50 procent av datoranvändarna

Orsak

Under de senaste 50 åren har fokus i vårt fritids-och arbetsrelaterade vision flyttas till inom en armlängds avstånd. Det ökade utnyttjandet av datorer har orsakat öga-stam huvudvärk grund av en ökning av antalet komplexa och nödvändiga ögonrörelser och dåligt upplysta rum med bländning och reflexer. Eftersom tiden tittar på en dator eller andra typer av elektroniska skärmar ökar, växer risken för denna typ av spänningshuvudvärk.

Examina

Människor som använder datorer regelbundet bör undersökas årligen av sin optiker . Om du upplever regelbundna huvudvärk, se till att låta läkaren vet om dem. Under dessa checkups nämner att du arbetar med datorer och vara beredda att lämna uppgifter om vilken typ av arbete du gör, hur mycket tid du spenderar på datorn, den tid på dagen du arbetar, belysning av rummet och svårighetsgrad och frekvens av dina symtom.

Relief

Dr Marc Grossman, i sin artikel "Computer Eye Strain: Hur man avlasta", rekommenderar ett par metoder för att tillfälligt lindra symtomen. Gnugga händerna tillsammans tills de är uppvärmda, sedan på din överlappade fingrarna till mitten av din panna, att inte vidröra handflatorna på dina ögon. Håll dem där i en till två minuter. Du kommer att märka dunklet bakom dina ögon blir djupare när du kopplar av.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.