tumörer och orsakar huvudvärk

Även om de flesta huvudvärk inte beror på en allvarlig sjukdom, återkommande eller fortsatt huvudvärk kan vara ett skäl för att utvärdera möjliga orsaker . Stressorer kan vara fysiska, psykiska eller miljömässiga och ofta mycket enkla att bota. Men ibland huvudvärk presentera sig som symptom på något mycket allvarligt som en hjärntumör.

Huvudvärk Definieras

Enligt Norman Harden, en neurolog vid Centrum för Pain Studier av rehabilitering Institute of Chicago, huvudvärk definieras som smärta i huvudet eller nacken och ibland i övre delen av ryggen. Smärtan av en huvudvärk kan vara stark och upplevs av nerv-känsliga områden på huden, skalle, öron, ögon, näsa och mun. Den vanligaste typen av huvudvärk är en som beror på den spänning eller muskelsammandragning och lätt kan behandlas med icke receptbelagda läkemedel. Mer intensiv huvudvärk kan orsakas av kärl-och nerv åtgärder och kan kräva starkare behandling.

Vanliga orsaker

Ångest är en vanlig orsak till huvudvärk smärta som är bländning orsakas av ljus eller intensivt ljus på arbetsplatsen eller i hemmet. Höga nivåer av buller och vissa mediciner kan också sätta på smärtan av huvudvärk. Hoppa över måltider, inte sova bra eller tillräckligt länge och intensiv fysisk aktivitet kan också leda huvudvärk, så kan låga östrogennivåer hos kvinnor. Känsligheten för vissa livsmedel som choklad, alkohol, aspartam sötningsmedel och koffein kan orsaka hjärnan att frigöra vissa signalsubstanser som leder till huvudvärk också.

Tumörer

Huvudvärk som inte svarar på traditionell, grundläggande metoder för behandling kan behöva undersökas närmare. Att vara en sekundär symtom på många sjukdomar, ofta huvudvärk kommer tillsammans med saker som illamående och yrsel. Enligt en artikel som heter "När en huvudvärk är egentligen inte en huvudvärk" av Sr Casilda, som biträdande professor i neurologi vid Columbia University, bara cirka 8 procent av patienter med tumörer upplever huvudvärk som primär symptom. Placeringen av huvudvärk kommer i allmänhet också överensstämmer med där tumören finns i hjärnan.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.