Vad innebär steg 3 maligna lymfom ?

Cancer uppstår när onormala celler växer snabbt och förstöra kroppsvävnad . Körtelcelscancern , även känd som lymfom , är onormal celltillväxt i lymfkörtlar i kroppen . Det finns olika faser samt olika typer av cancer , och behandlingen beror på vilket skede cancer är i.

Identification

Lymfkörtlar är små , runda eller bönformade organ i lymfsystemet , som är en del av kroppens immunförsvar . Syftet med lymfknutor är att fånga skadliga ämnen såsom cancerceller och bakterier .

Läge

Lymfkörtlar finns i hela kroppen , ensam eller i grupp . Största grupperna är i halsen , under armarna , i bröstet , bakom öronen , i buken , under hakan och i ljumsken .

Funktioner

Steg 3 maligna lymfom uppstår när tumören spridit sig till fyra eller fler lymfkörtlar , vilket gör att lymfkörtlarna att klumpa ihop sig och hålla sig till andra strukturer i kroppen . Lymfom är i etapp 3 om det är i två grupper av lymfkörtlar och ligger över och under membranet . Cancern är också utsetts till steg 3 om det har spridit sig till mjälten , en orgel eller ett annat område alldeles intill de inblandade lymfkörtlarna .

Typer

Typer av maligna lymfom omfattar Hodgkins sjukdom , vilket är sällsynt , och icke-Hodgkins sjukdom , som är den vanligaste formen av lymfom . Om en patient har nattliga svettningar, svår klåda , viktnedgång utan känd orsak , eller feber över 101,5 grader är etapp nummer följt av bokstaven B. Om patienten inte har några av symptomen är etapp nummer följt av bokstaven A.

Biopsier

Förstorade lymfkörtlar är biopsier genom att sätta in en nål i lymfkörteln för att ta bort celler eller vävnader eller genom att skära in i huden och tar bort lymfkörtlar. Om cancer är känt att i kroppen , är lymfkörtlar biopsier ifrån för att scenen .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.