behandlingar för levermetastaser

Levermetastaser hänvisar till cancer som har sitt ursprung någon annanstans och spridit sig till levern . Generellt, i metastaserande cancer , kan cancern inte längre botas . Men i vissa fall , om levern är den enda platsen för metastaser , då cancer är fortfarande botas . De flesta metastaserad lever cancer har sitt ursprung i tjocktarmen, men levern är en vanlig plats av metastaser för andra cancerformer också . Förutom sedvanlig behandlingar som cellgifter och strålning, är några behandlingar som används specifikt för levermetastaser .

Kirurgi Kryokirurgi

Levern har förmågan att regenerera och återgå till det normala om endast 20 procent av orgeln är intakt . Således är levern en utmärkt kandidat för operation . Men eftersom metastaserad cancer ofta sprider sig till flera ställen , till kirurgi bort levern får inte botande grund av förekomsten av cancerceller andra ställen i kroppen . Ändå kan operation eller cyrosurgery rekommenderas ensamt eller tillsammans med andra terapeutiska metoder . När metastaser är begränsad till levern , kirurgiskt ta bort levern kan eliminera cancer . Om den primära cancer behandlas sedan innan ytterligare spridning sker , är det möjligt att bota cancer .

Cyrosurgery är ett alternativ till kirurgi tillgängliga för dem som traditionell kirurgi är inte ett alternativ eller för vilka det inte kommer att vara botande . Cyrosurgery innebär frysning av tumören med hjälp av en nål . Det brukar vara mindre effektiva då operation eftersom tillräckligt låga temperaturer för att döda cancer inte kan uppnås på grund av leverns närhet till andra vitala organ .

Ablativ Therapy

Ablation använder kemikalier för att förstöra tumören istället för att ta bort tumören eller att frysa den . Det finns tre typer av ablativ behandling : perkutan ablation ( ingen snitt krävs ) , radiofrekvent ablation och alkohol ablation . I radiofrekvent ablation och alkohol ablation , är radioaktiva kemikalier eller alkohol injiceras direkt i tumören . Denna metod kan användas med cellgifter och strålning för att förbättra livskvaliteten och minska symtom eller i samband med operation för att göra den cancer tillräckligt små för att tas bort av kirurgi eller för att eliminera cancerceller som finns kvar efter ett kirurgiskt ingrepp.

Embolisering

Embolisering också dödar tumören , men det gör det inte genom att direkt agera vid tumören utan istället genom att skära bort tumörer blodtillförsel. De lever artär som levererar blod till levern är blockerat av läkaren , skära av de väsentliga blod och syre att tumören behöver för att växa . Återigen kan detta kombineras med andra behandlingar såsom kirurgi eller strålning och kemoterapi .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.