tecken och symtom på Pagets sjukdom i bröstvårtan

Enligt National Cancer Institute ( NCI) , Pagets sjukdom i bröstvårtan är en ovanlig typ av cancer som bildas runt bröstvårtan och är oftast ett tecken på underliggande bröstcancer . Mer än 95 procent av personer med Pagets sjukdom har bröstcancer , men endast 5 procent av bröstcancerpatienter har Pagets . De flesta patienter med Pagets sjukdom är över 50 och sjukdomen drabbar kvinnor oftare än män . Om du har frågor om Pagets sjukdom , leta efter den gemensamma tecken och symptom . Konsultera en läkare för en ordentlig diagnos .

Rodnad Irritation

uppkallad efter Sir James Paget , den vetenskapsman som först associerade förändringar i bröstvårtan utseende med bröstcancer , kan Pagets sjukdom i bröstvårtan visa sitt tidiga tecken med rodnad och lätt irritation på bröstvårtan . Du kan också uppleva lindriga flagning i bröstvårtan huden . Förbättring kan förekomma i detta skede av sjukdomen, men det betyder inte att sjukdomen är borta . Villkoret kan vara precancerösa eller ett tecken på förekomst av cancer . Endast en läkare kan avgöra om din Pagets är ett tecken på bröstcancer genom utförande av tester , sannolikt även en biopsi i bröstvårtan huden .

Smärta och Discharge

allteftersom sjukdomen fortskrider förstörelsen av bröstvårtan hud kommer att öka . Symtomen kan omfatta brännande smärta , klåda och ökad känslighet . I detta skede av sjukdomen , kan det också finnas ansvarsfrihet från bröstvårtan orsakar Flagnandet . Dessutom kan bröstvårtan börja visas tillplattade mot bröstet . Enligt webbplatsen Bröstcancer A till Ö , kanske bröstvårtan blir inverterad och sår som läcker vätska kan utvecklas .

sprida

Senare kan symtomen utspridda från bortom bröstvårtan sig att vårtgården eller andra delar av bröstet . Vårtgården är cirkulär yta med mörk hud som omger bröstvårtan . Om sjukdomen har spridit sig , kan vårtgården och omgivande områden visas som en kliande, röda utslag . I sällsynta fall kan sjukdomen påverka båda brösten .

klumpar

För cirka hälften av de personer med Pagets sjukdom i bröstvårtan , kan en klump eller massa utveckla under huden . Denna knöl kan bli kännbara under en bröstundersökning av dig eller din läkare . En knöl indikerar att det finns underliggande cancer och det är mer utvecklad . " Om det inte finns någon knöl , de celler sannolikt begränsad till kanalerna och huden och chanserna att andra organ är inblandade är mycket liten , " enligt Bröstcancer A till Ö. Den typ av cancer som normalt förknippas med Pagets sjukdom är duktal Carcinoma in situ ( DCIS ) .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.