barnonkologin icke - medicinska behandlingar

Cancer hänvisar till en sjukdom som orsakas av onormala celler som delar sig okontrollerat och förstör normal vävnad . Cancer hos barn är sällsynt , är det dock den näst vanligaste dödsorsaken i barndomen . Leukemi, en cancer som drabbar benmärgen och blodkroppar , är den vanligaste barncancer . Det finns flera icke- medicinska behandlingar som kan användas utöver traditionella medicinska behandlingar för att hjälpa barn med cancer .

Smärta och avkoppling

Alternativa behandlingar för cancer och andra sjukdomar har i stor utsträckning studerats hos vuxna onkologi , dock Har få studier gjorts på barn med cancer . En studie av barn med diagnosen cancer publicerades i " förebyggande medicin " fann att 73 % använt någon form av alternativ behandling. Dessa behandlingar var generellt används som tillägg till medicinsk behandling . Alternativa behandlingar riktade mot kroppen såsom akupunktur eller massage har hjälpt en del barn cancerpatienter genom att befria stress, spänning och smärta i muskler och leder. Avslappningsövningar, yoga och meditation kan vara effektiva copingstrategier för barn och vuxna när det handlar om trötthet och ångest som kommer med en cancerdiagnos .

Livsstil Behandlingar

En hälsosam livsstil är en viktig del att förebygga eller bekämpa cancer , särskilt för barn . En hälsosam kost kan ge näringsämnen som hjälper kroppen att bekämpa cancer och lindra några av de negativa effekterna av kemoterapi och strålbehandling. Mayo Clinic rekommenderar cancerpatienter att " äta en hälsosam kost full av frukt och grönsaker " och " få tillräckligt med sömn så att du vaknar utvilad . " Tillräckligt med sömn varje natt kan hjälpa barn och vuxna med den trötthet som vanligen förknippas med cancer .

psykisk hälsa

En cancerdiagnos kan vara mycket ångestframkallande , särskilt för barn . Att leva med cancer kan vara psykiskt påfrestande och ansträngande, som kan medicinska cancerbehandlingar som strålning eller cellgiftsbehandling. Ett stöd nätverk av vänner och föräldrar kan hjälpa ett barn att hantera de psykiska problem av cancer . En betrodd auktoritet som en kurator, lärare eller pastor kan hjälpa barn att prata om sina rädslor och lindra ångest .

Överväganden

alternativa behandlingar som massage och akupunktur kan hjälpa till att lindra biverkningar av cancer och cancerbehandlingar . En hälsosam livsstil och psykologiskt stöd är båda viktiga aspekter av cancer återhämtning . Men ingen av dessa behandlingar är ett effektivt substitut för medicinska behandlingar . De är oftast effektiv i samband med medicinering behandlingar såsom kemoterapi , men icke- medicinska behandlingar på egen hand är inte tillräckliga för att bekämpa cancer hos barn eller vuxna . Det är viktigt att föräldrar eller vårdnadshavare som gör att de flesta beslut om behandling för barn att arbeta med en läkare för att hitta den bästa typen av behandling .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.