konsumentinformation om UV- ljus

En UV-ljus är ett artificiellt ljus som avger UV-strålning, används ofta som ett alternativ till solljus . En konsument bör vara medvetna om de användningsområden för sådana belysning och de faror som är förknippade med det

Använder

UV-ljus är vanligt finns i solarier och rum sön Människor använder sådana ställen att förvärva en solbränna utan sol exponering . Även UV- ljus är förknippade med kemiska , de har också varit kända för att öka mängden D-vitamin i kroppen , vilket kan skapa en känsla av välbefinnande och lindra symptom på depression.

Aging

ultraviolett strålning har visat sig skada huden på olika sätt . Att använda sådana lampor regelbundet kan leda till att huden blir väldigt torr och skör på grund av kollagen bryta ner i huden . Detta ger en person ser ut att vara äldre än de är .

Cancer

Det finns ett samband mellan överdriven exponering för UV-strålning och malignt melanom , en typ av hudcancer . Andra hudcancer kopplat till UV- ljus omfatta basaliom och skivepitelcancer hudcancer . Konsumenterna bör använda dessa lampor på egen risk .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.