MRT koloskopi vs standard koloskopi

En koloskopi är en undersökning av en patients tjocktarm , som består i tjocktarmen och ändtarmen . Traditionellt är det känt som ett inkräktande och obekväm förfarande , men modern teknik har gett alternativ, såsom en mikrovågsugn resonanstomografi , eller virtuella , koloskopi

Virtual Imaging

MRI skapar en serie bilder av patientens tjocktarm . Det gör detta genom att skapa ett magnetfält runt en patients kropp och sänder radiovågor som skickas till en dator som bearbetar signaler för att skapa en tredimensionell bild av tjocktarmen för läkaren att användas vid diagnos .

tarmrengöring

Både MR och standard koloskopier kräver tarmrengöring före ingreppet . Detta kräver att patienten att rensa ut tarmarna så att kroppsliga avfall inte hindrar åsikter i samband med koloskopi . Vanligtvis Detta görs med laxermedel eller lavemang , och med en flytande diet en dag före undersökningen.

mindre invasiva

En standard koloskopi innebär införandet av en stor flexibel slang med en kamera i systemet, som kallas colonscope , i patientens anus . En MR- förfarande använder en skanner , vilket är klart mindre invasiva .

Polyper Detection

En polyp är en liten tillväxt på den sida av tjocktarmen som kan tyda på sjukdom . Både virtuella och vanliga koloskopier kan upptäcka dem , men virtuell colonscopies kan bara upptäcka dem större än 1 /2 tum , vilket bedöms som stort , men större polyper är oftast mycket mer sannolikt att leda till medicinska frågor, till exempel cancer .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.