vad cellprov tester berätta

En Pap smear eller Pap-test , används av läkare för att leta efter tecken på cancer i livmoderhalsen och leta efter förändringar i celler som kan utvecklas till cancer . Testet kan förhindra cancer eller upptäcka det på tidigt , mer behandlingsbara steg

Test

Läkaren använder ett instrument , en så kallad spekulum , för att öppna slidan så att hon kan ta ett prov av celler från livmoderhalsen . Provet placeras på en glasplatta och skickas till ett laboratorium som ska granskas i mikroskop .

Testresultat

Testet hittade att cellerna är normala eller att de är byte från normal till onormal , vilket innebär att de uppvisar allvarliga cellförändringar egenskaper som kan utvecklas till cancer . Med denna information kan läkaren ordinera behandling för att förebygga cancer , eller om cancerceller finns , föreskriva behandling av cancer .

mätfrekvens

Behandling är mest framgångsrik när cancern upptäcks tidigt . Bättre är men när precancerösa varningsskyltar kan upptäckas och behandlas . Kvinnor bör börja årliga cellprov när de börjar ha sex eller stänga 18. Efter minst tre normala kontroller som de kan schemaläggas en gång vart tredje år. Läkare kan rekommendera en större frekvens baserad på patientens riskfaktorer .


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.