Octinoxate biverkningar

Octinoxate är mest känd som ultraviolett ljus absorbator och UV-filter. För närvarande är Octinoxate den mest populära produkten för att blockera UVB, som den främsta orsaken till solbränna. Det finns flera produkter som använder Octinoxate som aktiv ingrediens. Som med alla mediciner, produkt eller tillägg, kan vissa biverkningar vara erfarna när du använder Octinoxate

Använder

Octinoxate, även känd som oktylmetoxicinnamat, är en aktiv ingrediens som används i många märken av solskyddskräm och i olika kosmetiska produkter, inklusive vissa läppstift, stiftelser, mjukgörande och läppbalsam. Det är vanligast att absorbera UV-B strålar och skydda huden från ådra solskador.

Biverkningar

finns flera biverkningar förknippade med Octinoxate användning. Allvarliga biverkningar förknippade med användning av Octinoxate inkluderar men är inte begränsade till kontakteksem, akne, hudutslag, inflammation i hårsäckarna och hudirritation. En vanlig, mindre allvarliga biverkningar som kan uppstå från att använda Octinoxate är torr hud. Vissa människor har varit kända för att ha allergiska reaktioner mot Octinoxate. Om tecken på en allergisk reaktion uppstår bör använda Octinoxate upphöra, och en läkare eller apotekspersonal bör kontaktas omedelbart.

varningar

genom huden absorption kan Octinoxate leda till reproduktiv samt utvecklingstoxicitet. Det är också känt att skada immunsystemet i sällsynta fall, försämra en persons förmåga att bekämpa sjukdomar och reparera vävnadsskador. Kvinnor som är gravida ska inte använda Octinoxate eftersom den producerar östrogen-liknande effekter. Användning av Octinoxate kan orsaka endokrina störningar. Det kan också störa signalering mellan celler vilket leder till mutationer eller tom död cellerna.

Överväganden

Innan produkter som innehåller Octinoxate, finns det några frågor som konsumenter bör tänka på. Detta material kan sitta i en persons vävnad i flera år efter första exponeringen. Det kan också negativt påverka levern om de används i alltför höga doser. Det rekommenderas att Octinoxate förvaras utom räckhåll för barn.

Fakta

Octinoxate är känt att snabbt klara och lätt i en persons hud. Efter exponering för solljus, Octinoxate förvandlas till en mindre ultraviolett absorberande form, som delvis kan förebyggas med tillägg av annat ultraviolett blockerare som bemotrizinol. I Japan är användningen av Octinoxate begränsad i vissa kosmetika.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.