hur man lagar för Méniu00E8res sjukdom

Méniu00E8res sjukdom är ett tillstånd i innerörat som resulterar i onormalt sensorisk urskillningsförmåga. En patient kan uppleva yrsel eller ett öra kan uppleva tinnitus, hörselnedsättning eller hårt tryck. De mest utsatta åldersgruppen är de i 40-årsåldern eller 50-talet. Symptomen kan styras genom att ändra kosten för att minska lagring av vätskor. Vätskeretention medicinering kan komma att ges, vilket kan ge upphov till att vara uttömda av viktiga mineraler. De på diuretika måste laga mat som hjälper ersätta förlorade näringsämnen.
1.
Bered en fruktsallad med lika stora banan, cantaloupemelon och apelsiner. Dessa livsmedel innehåller kalium, och tre till fyra extra portioner av mat rik på kalium bör läggas till din vecka diet om du tar diuretika.
2.
Koka sötpotatis eller spenat. Dessa är också rik på kalium, och kan användas som extra kalium-rik mat till din diet. Båda kan förberedas ångkokta, kokning eller i mikrovågsugn.
3.
Undvik att förbättra mat med salt eller kryddor som innehåller salt. En saltfri kost önskas. Enligt Mayo Clinic du bör sikta på ett intag på mindre än 1500 mg dagligen natrium.
4.
Inte tillför natriumglutamat (MSG) till din matlagning eller använda förberedda livsmedel som innehåller MSG.
5.
Undvik recept som kräver koffein ingredienser, såsom kaffe eller choklad.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.