Vad händer efter att du fått diabetes?

diagnoserna diabetes

The American Diabetes Association säger att 21 miljoner amerikaner lider av sjukdomen. När du har fått diagnosen diabetes, det första steget att kunna hantera sjukdomen är att förstå det.
Diabetes är en allvarlig men ofta hanterbar sjukdom, men den svarar för fler dödsfall årligen än bröstcancer och kombinerade aids. Arbeta med ett vårdteam bestående av läkare, sjuksköterska utbildare och dietist kommer att sätta dig på den rätta vägen att hantera sjukdomen. De hjälper dig lära dig att använda teststickor meter och insulin.
Det finns tre typer av diabetes. Typ 1, som drabbar barn och unga vuxna, uppstår när de kroppen inte producerar insulin. Patienter som diagnostiserats med typ 1-diabetes måste vara på insulinbehandling. Typ 2-diabetes är den vanligaste formen av sjukdomen och orsakas av att kroppen inte producerar tillräckligt med insulin eller ignorera insulin som kroppen avger. Graviditetsdiabetes drabbar bara gravida kvinnor. Många kvinnor inte längre har graviditetsdiabetes efter att de föder barn.

Diabetes

The American Diabetes Association rekommenderar att du kontrollerar ditt blodsocker om du har diabetes och tar insulin, diabetes medicinering, har svårt att kontrollera dina blodsockernivåer, lider av allvarligt låga blodsockernivåer, har ketoner från höga nivåer av glukos, eller har låga nivåer av glukos utan några varningstecken.
När du har fått diagnosen diabetes måste du lära dig att testa dina blodsockernivåer. Din läkare kommer att instruera dig om när och hur många gånger du bör kontrollera det dagligen. Du måste också lära sig vad de acceptabla intervallen så att du kan behandla själv hemma med insulin om det behövs. Om du känner dig illamående, kräks, har magont, är sjuk i influensa eller förkylning, känner mig trött, är törstig, har en torr mun, har hudrodnad, har fruktig andedräkt, får svårt att andas eller känner sig förvirrad eller i en dimmig tillstånd, kontrollera dina glukosnivåer omedelbart.

Outlook på Diabetes

Att hålla din diabetes under kontroll hjälper dig förblir friska. Kontrollera dina glukosnivåer, med din ordinerade mediciner, rekommenderats diabeteskost plan och följa upp med din läkare är alla steg du behöver ta för att hantera din diabetes på rätt sätt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.