botemedel för diarré och illamående

Diarré (ofta förekommande, vattnig avföring) är ett sätt för kroppen att avlägsna gifter snabbt, vilket kan vara fördelaktigt. Om tillståndet kvarstår, kan det dock leda till uttorkning och farliga elektrolytobalans. Diarré är ofta ett tecken på sjukdom eller förgiftning. Illamående är en obehaglig, sjuk känsla i magen. I vissa människor, den kommer med aptitlöshet och total avsky med mat. Illamående är helt enkelt irriterande. Lyckligtvis finns det botemedel för både

Dietary Hjälp

Inledningsvis, när diarré är som värst, klunkar klara vätskor är bäst så länge inga kräkningar är närvarande. Om du är kräkningar, vänta minst 30 minuter för att prova en klunk vätska. Socker hjälper illamående, så undvik sockerfri vätskor. Cola och ginger ale särskilt effektiv mot illamående. Jello, popsicles och buljong betraktas också "klar", så de är OK också. Oral rehydrering lösningar får användas, de innehåller nödvändiga salt och elektrolyter.

När diarré och illamående har minskat, är en BRAT (bananer, ris, äppelmos och toast) diet anges. Alla dessa livsmedel är lätta på matsmältningssystemet och tillsätt lite mer variation än bara "försvinner. " Eftersom symtomen börjar avta, är din kropp din bästa indikatorn på vad som ska ingå i din kost. Om du känner för att äta den, det är förmodligen bra för dig och får dig att må bättre.

Over-the-counter mediciner

Läkemedel för att lindra illamående och kräkningar förhindra kallas antiemetika. Några kända antiemetika omfatta dimenhydrinat (säljs som Dramamine) och "Mindre Drowsy" formel Meclizine hydroklorid. Andra är effektivt för både illamående och diarré och inkluderar loperamid (säljs oftast som Imodium) och åtgärda i det välkända rosa vätska, vismut subsalicylate (även säljs som Kaopectate). Alla dessa läkemedel tas oralt och tolereras väl, med få biverkningar hos annars friska människor. Antiemetisk mediciner kan orsaka dåsighet, så var försiktig om du behöver vara på alerten. Följ paketet riktningar exakt om inte din läkare rekommenderar något annat.

Alternativa lösningar

Probiotika finns i aktiv yoghurt kulturer eller tas som tabletter eller pulver kan bidra till att lindra diarré. Enligt University of Maryland Medical Center, teer gjorda med sammandragande örter som björnbär eller hallon blad är effektiva mot diarré. De teer är gjorda med 1 tsk ört till en kopp kokande vatten. Brant i ca 10 minuter (något längre om du använder rötter) och dricker 2 till 4 koppar dagligen. Vitamin B6 eller ingefära tas som en kapsel dagligen är effektivt mot vissa typer av illamående.

Tillämpning av trycket på insidan av handlederna i mitten på spåret där handflatan möter handleden (en form av akupressur) har varit till hjälp för att lindra illamående. Särskilda armband som kallas "havets band" finns tillgängliga för detta ändamål också.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Få nyhetsbrev
  • Kontakta redaktören
  • RSS-feed

Redaktör: Katarina Hovenas
Nyheter redaktör: Susanne torshall

Kundservice: Maria Johansson,
Pia Hall

Tel: +46 98 00 00 01
Fax: +46 98 00 00 02

© Copyright 2014 Halsatips.com - All rights reserved.